Στρατηγική συμφωνία της Plias με τη γαλλική Cadum

Στρατηγική συμφωνία της Plias με τη γαλλική Cadum

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία στρατηγικής σημασίας με τη γαλλική εταιρεία Cadum προχώρησε η εταιρεία Plias ABEE μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης καλλυντικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά. Διευρύνοντας την ήδη υπάρχουσα συνεργασία, η Plias ανέλαβε να παράγει αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα, το σύνολο όλων των προϊόντων της γαλλικής εταιρείας. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορά την παραγωγή όλων των στερεών σαπουνιών της εταιρείας και ειδικότερα των brands: Cleopatra, Cadum, Donge και Savon Le Naturel. Σημειώνεται ότι η εταιρεία CADUM, με έδρα το Παρίσι, ελέγχει σημαντικό μερίδιο στη γαλλική αγορά στερεών σαπουνιών και πραγματοποιεί μεγάλο όγκο εξαγωγών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Απω Ανατολής. Οπως σημειώνει η διοίκηση της Plias, με τη νέα συνεργασία -που συνεπάγεται την επιπλέον προσθήκη στην παραγωγή 2.500 τόνων σαπουνιού ετησίως- αναμένεται να καλυφθεί σημαντικά η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα, που αποτελεί άλλωστε και βασικό της στόχο.

Η συνεργασία με την Cadum ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2004, με τη διάθεση των στερεών σαπουνιών Cleopatra στην ελληνική και κυπριακή αγορά και εν συνεχεία επεκτάθηκε το 2005 όταν η γαλλική εταιρεία ανέθεσε στην Plias την παραγωγή της νέας σειράς αφρόλουτρων Cleopatra. Τα προϊόντα, που θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της Plias, θα πωλούνται μέσω του δικτύου της θυγατρικής εταιρείας Plias Εμπορική στην ελληνική αγορά και μέσω του δικτύου της Cadum σε όλες τις αγορές της Ευρώπης και της Απω Ανατολής, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. «Η νέα συμφωνία ευθυγραμμίζεται πλήρως με το νέο όραμά μας που είναι η ανάδειξη της εταιρείας σε σημαντικό παράγοντα στην αγορά της Ν. Α. Ευρώπης, στον τομέα της παραγωγής καλλυντικών προϊόντων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Plias κ. Αδαμάντιος Λέντσιος, συμπληρώνοντας ότι στη στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνεται η σύναψη συνεργασιών για την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό ευρωπαϊκών ή πολυεθνικών εταιρειών. Στο εννεάμηνο της χρήσης, ο όμιλος εμφάνισε για πρώτη φορά κέρδη ebitda ύψους 105 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 518 χιλ., ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 20,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή