Το ταξίδι για δουλειές ενισχύει τον τουρισμό

Το ταξίδι για δουλειές ενισχύει τον τουρισμό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με περισσότερες από 34.000 διανυκτερεύσεις και καθαρό συνάλλαγμα 50 εκατ. ευρώ ωφελούνται η ελληνική οικονομία και ο τουρισμός από το «ταξίδι για δουλειές» που πραγματοποιούν κάθε χρόνο χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με έρευνα που πραγματοποίησε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2006, προσπάθησε να αποτιμήσει τα οφέλη του επιχειρηματικού τουρισμού στη Β. Ελλάδα και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, για θέσπιση κινήτρων και προώθησης ενημερωτικού υλικού ώστε να αυξηθούν οι εμπορικοί επισκέπτες και ο χρόνος παραμονής τους.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάζονται με 6.000 ξένες επιχειρήσεις, δέχονται περίπου 16.000 εμπορικούς επισκέπτες, το 75% των οποίων προτιμούν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, κατά μέσο όρο παραμένουν δύο ημέρες, αφήνοντας συνάλλαγμα κατά μέσο όρο 600 ευρώ. Εξι στους δέκα όπως έδειξε η έρευνα επιμηκύνουν «το ταξίδι για δουλειές» για να το μετατρέψουν σε «ταξίδι αναψυχής» έως και 7 ημέρες. Το 55% των εμπορικών επισκεπτών προέρχεται από δυτικοευρωπαϊκές χώρες, το 23% από βαλκανικές και το υπόλοιπο 22% από άλλες. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασ. Θωμαΐδης έχει ζητηθεί συνάντηση με την αρμόδια υπουργό κ. Φάνη Πετραλιά προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό. Η διοίκηση του Συνδέσμου σχεδιάζει την «Εθνική Εβδομάδα Εξωστρέφειας» στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς, παράλληλα με την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Εξαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή