EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχής ο τρίτος διαγωνισμός του «Δρομέα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος -τρίτη χρονιά- ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου και Σπιτιού που διεξήγαγε η εταιρεία Δρομέας. Ο διαγωνισμός αυτός προκηρύσσεται κάθε δύο χρόνια και δημιουργήθηκε με στόχο την προαγωγή της σπουδαιότητας του βιομηχανικού σχεδιασμού προϊόντων, αλλά και της επιβράβευσης των δημιουργών για τη φαντασία και την πρωτοτυπία των ιδεών τους. Φέτος, ο αριθμός των συμμετοχών αυξήθηκε σημαντικά και οι 183 προτάσεις που παρουσιάστηκαν ήταν υψηλού επιπέδου. Οι νικητές κρίθηκαν από ειδικά διαμορφωμένη επιτροπή αξιολόγησης.

Ψύχραιμοι οι Ελληνες ταξιδιώτες

Η υπόθεση με τα αεροσκάφη της British Airways που προσεβλήθησαν από ραδιενέργεια δεν φαίνεται ότι επηρεάζει, ιδιαίτερα, τις προθέσεις των Ελλήνων να ταξιδέψουν προς το Λονδίνο. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων σημειώθηκαν περιορισμένες ακυρώσεις την πρώτη ημέρα δημοσιοποίησης του συμβάντος, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο η κίνηση ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τη συνήθη κίνηση κατά τη διάρκεια άλλων Σαββατοκύριακων. Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ακυρώσεις για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αφετηρία την Αθήνα και τελικό προορισμό το Λονδίνο, δεν υπάρχουν.

Βράβευση της Emirates SkyCargo

Δύο βραβεία για τις επιδόσεις της τον προηγούμενο χρόνο παρέλαβε η Emirates SkyCargo κατά τη διοργάνωση των πρώτων ετήσιων βραβείων MELA (Middle East Logistics Awards) στο Ντουμπάι. Κατά τη διάρκεια της τελετής, 27 βραβεία απονεμήθηκαν σε 18 εταιρείες, τιμώντας παράγοντες του κλάδου των logistics στη Μέση Ανατολή για τη συνεισφορά τους, το επίπεδο των υπηρεσιών που προσέφεραν, καθώς και για τις καινοτόμες ιδέες τους. Η Emirates SkyCargo έλαβε τον τίτλο του «Best Air Cargo Carrier», καθώς και του «Best Air Charter Operator of the Year». Η βράβευση αυτή ακολούθησε την απόκτηση του τίτλου «Brand of the Decade» που έλαβε η Emirates SkyCargo στο Air Cargo India Conference λίγες μέρες πριν. Οι νικητές των βραβείων MELA 2006 καθορίστηκαν από τη logistics κοινότητα της Μέσης Ανατολής μέσω μιας διαδικασίας δύο φάσεων, κατά τις οποίες τα μέλη της κοινότητας πρότειναν και ψήφισαν για να επιλέξουν εταιρείες και άτομα.

Τουριστικές σπουδές στην Κέρκυρα

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τουριστικών Σπουδών – Glion Ελλάδας στην Κέρκυρα έπειτα και από τη συνεργασία που έκλεισε με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και τη δημιουργία γραφείων της σχολής εκεί προσελκύει μεγάλο αριθμό ξένων φοιτητών, ενώ το ενδιαφέρον είναι πιο έντονο για φοίτηση από την περιοχή των Βαλκανίων. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο, τουλάχιστον 40 φοιτητές από το Μαυροβούνιο αλλά και άλλοι 20 από χώρες όπως η Ρωσία, η Βουλγαρία αλλά και σπουδαστές από τη Βόρεια Αφρική (Αίγυπτο Μαρόκο, Τυνησία) και την Ασία (Ομάν) φοιτούν ήδη στην Κέρκυρα, ενώ η σχολή συγκεντρώνει κατ’ έτος περισσότερους από 150 συνολικά σπουδαστές – σε όλα τα έτη σπουδών. Οι αλλοδαποί σπουδαστές παρακολουθούν παράλληλα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και υποστηρίζονται τόσο στις διαδικασίες παραμονής τους στη χώρα, όσο και στην εύρεση εργασίας.

Νέα πτήση Ρόδος – Λάρνακα

Μία νέα αεροπορική σύνδεση θα ενώνει την Ελλάδα με την Κύπρο, καθώς ξεκινάει η πτήση Ρόδος – Λάρνακα με 2 δρομολόγια την εβδομάδα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Η νέα πτήση Ρόδος-Λάρνακα θα πραγματοποιείται μέσω Ηρακλείου, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας σύνδεσης μεταξύ Ηρακλείου – Λάρνακας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αεροπορικής εταιρείας, αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, διότι οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από και προς Ρόδο δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν πλέον μέσω Αθήνας. Επιπλέον, ο χρόνος αναμονής και μετάβασης των επιβατών που ταξιδεύουν από και προς Κρήτη παραμένει ο ίδιος και δεν επηρεάζεται καθόλου από την προσθήκη του προορισμού της Ρόδου στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια Ηράκλειο – Λάρνακα και Λάρνακα – Ηράκλειο.

Σεμινάρια για οδηγούς ταξί

Τη συμμετοχή των οδηγών ταξί σε ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης που προγραμματίζει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για όλες τις επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, ανακοίνωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά τη διάρκεια ημερίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί Ελλάδος. Η υπουργός επισήμανε ότι για τους οδηγούς ταξί θα ξεκινήσει στο υπουργείο άμεσα το σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο απευθύνεται σε 5.000 επαγγελματίες και περιλαμβάνει σεμινάρια για τα οποία θα χορηγείται ειδικό πιστοποιητικό σε όσους τα παρακολουθήσουν. Επίσης, η υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα προχωρήσουν στην κατάρτιση κοινής διαφήμισης και τη μετάδοση μηνυμάτων μέσα από τα ταξί -σε όλη την Ελλάδα- για την τουριστική συνείδηση. Στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν θα εξετασθεί και πρόταση της Ομοσπονδίας για τη λειτουργία ηλεκτρονικών χαρτών στα ταξί με χρηματοδότηση που θα αντληθεί κατά ένα ποσοστό από κονδύλια του Δ΄ ΚΠΣ.

Ανάπτυξη δικτύου Μicroland

Με 15 καταστήματα διευρύνει η Microland μέσω franchise το δίκτυο των «έξυπνων» καταστημάτων της, και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε οριστεί από τη Διοίκηση. Τα νέα καταστήματα βρίσκονται σε Ραφήνα, Θεσσαλονίκη (δύο), Ηράκλειο Κρήτης, Κατερίνη, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ζάκυνθο, Κοζάνη, Λευκάδα, Κομοτηνή, Βέροια, Σάμο, Μυτιλήνη και Χίο.

Βραβεία Ermis Awards 2006

Είκοσι τέσσερα βραβεία απονεμήθηκαν στη Spot JWT στα Ermis Awards 2006, αναδεικνύοντάς την σε μεγάλο νικητή του φετινού διαγωνισμού. Η Spot JWT αναδείχθηκε «Agency of the Year», ενώ ο πελάτης της Spot JWT, Nova, έλαβε την ειδική διάκριση «Client of the Year».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή