O ΔΗΚΤΗΣ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράμμα από την Κύπρο περιμένουν στην Τρ. Πειραιώς

Συγκεκριμένη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου σε ό, τι αφορά την πρόθεση συνεργασίας που έχει εκφραστεί εδώ και μήνες από την Τράπεζα Πειραιώς περιμένει η διοίκηση της δεύτερης. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Μιχαήλ Σάλλας, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους. Ο κ. Σάλλας απέφυγε πάντως να θέσει συγκεκριμένη χρονική προθεσμία… αναμονής. Ο επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς σημείωσε ακόμα τη στρατηγική σημασία που έχει για τις εγχώριες τράπεζες η εδραίωσή τους στις αγορές των Βαλκανίων και της Λεκάνης της Μεσογείου. Υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες αφορά πλέον περισσότερο το παρόν αλλά και το μέλλον των δραστηριοτήτων τους σε άλλες χώρες, και λιγότερο τις δραστηριότητές τους στην εσωτερική αγορά.

Ομορφες μπίζνες στο Ωραιόκαστρο

Με σαφώς ποιητική διάθεση η Εθνική Τράπεζα σε σχετικό Δελτίο Τύπου μας πληροφόρησε: «Η αγαπημένη θέση των τραπεζών είναι στην καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ετσι, η Εθνική εγκαινίασε χθες σε μία από τις πιο δυναμικές περιοχές της συμπρωτεύουσας, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ωραιοκάστρου, το νέο της κατάστημα». Ο «Δήκτης», με κίνδυνο να καταστρέψει την όμορφη ποιητική διάθεση, εύχεται καλές δουλειές και πολλά κέρδη στο νέο κατάστημα.

Ειδήσεις που… πιέζουν

Κορυφώθηκαν χθες οι φήμες με την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης για τις μετοχές της Intralot και της Ειδησεοφωνικής Ελλάδος, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Το ξεκίνημα των συναλλαγών ήταν εφιαλτικό και για τους 2 τίτλους και ιδιαίτερα για την Intralot που ανήκει στον Ftse 20 από τη 1η Δεκεμβρίου 2006 και έφθασε να χάνει μέχρι και -4,1%. Οι δικαστικές εξελίξεις στο θέμα του τουρκικού λόττο ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων στα χρηματιστηριακά γραφεία, γεγονός που διεφάνη από την προσυνεδρίαση με τις εντολές πώλησης λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Η μετοχή έκλεισε χθες με απώλειες -2,49%, πραγματοποιώντας αξία συναλλαγών πάνω από τα 42 εκατ. ευρώ. Αντίθετα για την Ειδησεοφωνική Ελλάς οι φήμες μιλούσαν για πίεση περιθωρίων κέρδους λόγω της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΤΕ και για καθυστερήσεις σε εισπράξεις τιμολογίων. Η μετοχή είχε μεγάλες απώλειες και έκλεισε χθες στα 2,23 ευρώ, με πτώση -3,04% και αξία συναλλαγών στα 3,26 εκατ. ευρώ.

Τα αυτονόητα ως μήνυμα

«Κανείς υπουργός δεν μπορεί να παρέμβει και να κάνει οποιαδήποτε υπόδειξη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με τη σημερινή της σύνθεση. (…) Ολα τα υπόλοιπα τα οποία γράφονται ή λέγονται έχουν να κάνουν με τις προσπάθειες ορισμένων, οι οποίοι για τους δικούς οικονομικούς ή ψυχολογικούς ή άλλους λόγους, νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τις όποιες αποφάσεις της Επιτροπής, ή να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια». Τάδε έφη Ιωάννης Παπαθανασίου ως απάντηση σε όσους φέρνουν κυβερνητικούς παράγοντες «κοντά» ή «αντίθετους» με συγκεκριμένους πόλους στην υπόθεση των καρτέλ.

Ο Μπασιάκος βέβαιος για το καρτέλ

«Να σπάσει το καρτέλ που υπήρχε επί πολλά χρόνια» στον τομέα του γάλακτος επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος στη Γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ που πραγματοποιήθηκε χθες. Οπως τόνισε, «η μείωση της τιμής μάς ανησυχεί και μας επιβάλλει να πάρουμε ειδικά μέτρα σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους ώστε να επιτύχουμε αλλαγή των όρων. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο για να αποτραπούν οι νοθείες στο γάλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή