Επέκταση σε νέες αγορές του εξωτερικού σχεδιάζει η Παπαστράτος

Επέκταση σε νέες αγορές του εξωτερικού σχεδιάζει η Παπαστράτος

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2008 θα τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, ενώ η διοίκηση σχεδιάζει την επέκταση σε νέες αγορές του εξωτερικού. Ο Γάλλος manager Laurent Boissart, διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, εταιρείας της Philip Morris International, μιλάει για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας και τονίζει ότι η Παπαστράτος θα συνεχίσει να αναπτύσσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα.

– Πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση της εταιρείας στο νέο εργοστάσιο του Ασπροπύργου;

– Το νέο εργοστάσιο και τα γραφεία της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο αναμένεται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν το 2008. Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα και είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που βλέπουμε αυτή τη σημαντική επένδυση -μια από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρόσφατου αναπτυξιακού νόμου- να υλοποιείται.

Η επένδυση αυτή, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, δίνει την ευκαιρία στην Παπαστράτος να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στην ελληνική αγορά και να προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης στους εργαζόμενούς της, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να αναπτύσσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα.

– Πώς βλέπετε την ελληνική αγορά; Ποια είναι η εμπειρία σας μέχρι σήμερα;

– Πρώτα απ’ όλα, μιλώντας για την ελληνική αγορά, είναι σημαντικό να τονίσουμε την περαιτέρω ανάγκη για σαφείς και αποτελεσματικές ρυθμίσεις για την παραγωγή, την πώληση και τη χρήση των προϊόντων καπνού, ρυθμίσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ενα παράδειγμα είναι η απουσία νόμου, ο οποίος να καθορίζει κατώτατο όριο ηλικίας για την πώληση τσιγάρων. Η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν έχει τέτοιο νόμο.

Η εταιρεία μας υποστηρίζει την ύπαρξη ρυθμίσεων, που προτείνονται από την κυβέρνηση και τις αρχές δημόσιας υγείας και στόχο έχουν να μειώσουν τη βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι τέτοιες ρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά αν ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο, ώστε τα δημοσιονομικά μέτρα, οι ρυθμίσεις για το μάρκετινγκ και την ενημέρωση των καταναλωτών, τα συστήματα αδειοδότησης και άλλα μέτρα να μην αντιμετωπίζονται αποσπασματικά αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται.

Δεύτερον, θεωρώ ότι η ελληνική αγορά καπνού παρουσιάζει έντονο ανταγωνισμό, προσφέροντας πολλά προϊόντα σε ένα εύρος τιμών. Αυτό που επίσης εντείνει τον ανταγωνισμό είναι η μεγάλη πυκνότητα των σημείων πώλησης, κυρίως των περιπτέρων και των καταστημάτων ψιλικών. Περιττό να λεχθεί ότι ως εταιρεία που διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία καπνού, εμείς όλοι, στην Παπαστράτος, χαιρόμαστε την ύπαρξη ενός τέτοιου ανταγωνισμού, ο οποίος συμβαδίζει με το πάθος όλων μας για επιτυχίες.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, πιστεύω πως το γεγονός ότι η Παπαστράτος, και κατ’ επέκταση η μητρική μας εταιρεία Philip Morris International, πραγματοποιεί σήμερα μια σημαντική επένδυση για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, αποδεικνύει τη σημασία που έχει για την εταιρεία μας η ελληνική αγορά, καθώς και τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε περαιτέρω την επιχειρηματική μας παρουσία εδώ.

– Πώς εξελίσσεται η φετινή χρονιά από πλευράς μεριδίων αγοράς στα τσιγάρα στην εγχώρια αγορά;

– Σύμφωνα με τα στοιχεία της AC Nielsen, που δημοσιεύτηκαν προσφάτως στον Τύπο, το μερίδιο αγοράς της Παπαστράτος κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2006 ανήλθε στο 37%. Η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά επιτευγμάτων για την Παπαστράτος, με χρήσιμες εμπειρίες, στη διάρκεια της οποίας το χαρτοφυλάκιο των σημάτων μας εξελίχθηκε περαιτέρω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή