Η Goldair εξυπηρέτησε 50.000 αεροσκάφη το 2006

Η Goldair εξυπηρέτησε 50.000 αεροσκάφη το 2006

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 25% παρουσίασαν οι κινήσεις αεροσκαφών που εξυπηρέτησε η Goldair Handling το 2006 σε σχέση με το προηγούμενο έτος φθάνοντας στον αριθμό των 50.000.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνοντας ότι αύξηση κατά 10% παρουσίασε και η εξυπηρέτηση των επιβατών, οι οποίοι έφθασαν σε 5 εκατ., ενώ η αύξηση των εμπορευμάτων έφθασε σε 5% (50.000 τόνοι). Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στους τουριστικούς προορισμούς Ηρακλείου και Ρόδου, των οποίων η κίνηση πτήσεων και επιβατών αυξήθηκε κατά 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Σημειώνεται ότι η Goldair Handling, εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης, δραστηριοποιείται στα 5 μεγαλύτερα ελληνικά αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Κέρκυρας, απασχολώντας 800 υπαλλήλους και έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εξυπηρετεί 90 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εταιρείες με τακτικές διαδρομές, εταιρείες χαμηλού κόστους, εταιρείες charter και εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών. Οι μεγαλύτεροι πελάτες της Goldair Handling είναι οι:

Lufthansa, Aegean Airlines, Malev, ΕasyJet, LOT/ Central Wings, Monarch, UPS, Turkish Airlines, SAS/Braathens/Blue, TNT, Aeroflot, Pulkovo, Alitalia, Germanwings, Air One, DBA, Vim Airlines, Transaero, Aeroland, Αlbanian.

Ενταξη στο δίκτυο

Το 2006, η Goldair Handling υπέγραψε συμφωνία και εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της διεθνούς εταιρείας επίγειων εξυπηρετήσεων Penauille Servisair, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, η οποία δραστηριοποιείται σε 4 ηπείρους, 31 χώρες και 143 αεροδρόμια και απασχολεί 20.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία Penauille Servisair έχει πελάτες 700 αεροπορικές εταιρείες, εξυπηρετεί ετησίως 1,4 εκατομμύρια κινήσεις αεροσκαφών και διακινεί 100 εκατομμύρια επιβάτες και 800.000 τόνους εμπορευμάτων. Μέσω της συμφωνίας αυτής, οι αεροπορικές εταιρίες, πελάτες της Penauille Servisair, θα εξυπηρετούνται στα ελληνικά αεροδρόμια από την Goldair Ηandling.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση στα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια, στην Κύπρο, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή