Ο ΕΦΕΤ εντόπισε κέικ της Elbisco με ληγμένο γάλα

Ο ΕΦΕΤ εντόπισε κέικ της Elbisco με ληγμένο γάλα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ποσότητα προϊόντων κέικ με την εμπορική επωνυμία Elite που είχε παρασκευασθεί με φρέσκο παστεριωμένο γάλα που είχε λήξει, εντοπίσθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Elbisco από κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΦΕΤ. Ολα τα προϊόντα -τα οποία σημειωτέον δεν διατέθηκαν στην αγορά- συνολικής ποσότητας 4.393 κιλών, όπως επίσης και υπόλοιπο 160 λίτρων από το ληγμένο γάλα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

6.680 τεμάχια

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιω. Βλέμμας, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διεξάγει ο Φορέας, στο εργοστάσιο της Εlbiscο διαπιστώθηκε ότι για την παρασκευή κέικ χρησιμοποιήθηκε φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το οποίο είχε υπερβεί την ημερομηνία λήξης κατά τρεις ημέρες. Με το γάλα αυτό είχαν παραχθεί 6.680 τεμάχια κέικ διαφόρων γεύσεων και ημερομηνία λήξης 24 και 25 Ιανουαρίου του 2007. Την ημέρα της επιθεώρησης, δε, είχαν επίσης παραχθεί 1.300 τεμάχια κέικ βανίλια, ενώ βρίσκονταν σε παραγωγή αντίστοιχη ποσότητα κέικ βανίλια και σοκολάτα. Στο χώρο της παραγωγής υπήρχε και υπόλοιπο 160 λίτρων του ληγμένου γάλακτος που χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή.

Δεν συντρέχει ανησυχία

Ο κ. Βλέμμας, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί από πού είχε προμηθευτεί το γάλα η Elbisco, συμπληρώνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό. Διευκρίνισε επίσης ότι το γάλα δεν ήταν αλλοιωμένο, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία γάλα που έχει λήξει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη. H Elbisco από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της, παραδέχεται ότι για την παραγωγή των εν λόγω προϊόντων χρησιμοποίησε ληγμένο γάλα και ότι «για καθαρά προληπτικούς λόγους προχώρησε σε καταστροφή περιορισμένων τεμαχίων προϊόντος κέικ».

Η εταιρεία Elbisco ABEE ανήκει στον όμιλο εταιρειών Κυρ. Φιλίππου που απαρτίζεται σε ό, τι αφορά την εγχώρια αγορά από τις εταιρείες ΦΑΓΕ, Εβγα, Μόρνος και Παλας ATE, ενώ η holding εταιρεία είναι η Elbisco Συμμετοχών. H Elbisco ABEE προήλθε από τη συγχώνευση των τριών βιομηχανικών εταιρειών: Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων ABE, Αρτοβιομηχανία ELITE A. E. και αρτοβιομηχανία Ν. ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ ABEE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή