Οι διεθνείς συνθήκες ενίσχυσαν τα οικονομικά μεγέθη της ΕΛΒΑΛ

Οι διεθνείς συνθήκες ενίσχυσαν τα οικονομικά μεγέθη της ΕΛΒΑΛ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περισσότερες από 70 αγορές της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ εξάγονται σήμερα τα προϊόντα της Ελβάλ, η οποία έφθασε ήδη σε ετήσια παραγωγή 200.000 τόνων σε προϊόντα έλασης αλουμινίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα λειτουργεί ήδη στο μέγιστο της δυναμικότητάς της, ενώ η παραγωγή στο θυγατρικό εργοστάσιο της Αγγλίας έφθασε τους 50.000 χιλιάδες τόνους και παράλληλα έχει εμπλουτισθεί η γκάμα των προϊόντων.

Η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες του κλάδου παγκοσμίως, πέρυσι επένδυσε πάνω από 30 εκατ. ευρώ ενώ και το 2007 σχεδιάζει νέες επενδύσεις.

Η Ελβάλ παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις, συμμετέχοντας ως μέλος της ΕΑΑ, (Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλουμινίου), της ECCA (European Coil Coating Association), της EAFA (European Αluminium Foil Association), ενώ στον ελληνικό χώρο είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Διαθέτει ερευνητικό τμήμα Μεταλλουργίας για έρευνα, ανάπτυξη αλλά και παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της.

Οι ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του χάλυβα από την έναρξη της φετινής οικονομικής χρονιάς, επέδρασαν ευεργετικά στα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Ελβάλ.

Αύξηση της τάξης του 32% εμφάνισαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους της ΕΛΒΑΛ στο εννεάμηνο και διαμορφώθηκαν σε 16,320 εκατ. ευρώ, από 12,358 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 9μηνο ενισχύθηκε κατά 73,6% στα 649,179 εκατ. ευρώ, από 529,220 εκατ. ευρώ. Σε μη ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 427,193 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 22,6% από 348,403 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση της τάξης του 31,7% στα 11,475 εκατ. ευρώ, από 8,711 εκατ. ευρώ στο περυσινό εννεάμηνο.

Σταθερή παραγωγή

Για το 2006, η παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2005, και καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση του κόστους σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ομιλος Βιοχάλκο που αποτελεί τον μεγαλύτερο μεταλλουργικό όμιλο της Ελλάδας απαρτίζεται από 80 συνολικά επιχειρήσεις και προχωρά σε νέα επενδυτικά σχέδια με πεδίο ανάπτυξης τις βαλκανικές αγορές αλλά και την είσοδο σε νέες χώρες όπως η Ρωσία και η Μέση Ανατολή.

Οι εταιρείες του Ομίλου Βιοχάλκο συνεχίζουν να επενδύουν σε τεχνολογία και εξοπλισμό, με βασική επιδίωξη την αύξηση παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή