Δυσκολίες στην Κίνα για την ΕΤΜΑ με ανενεργές τις θυγατρικές της

Δυσκολίες στην Κίνα για την ΕΤΜΑ με ανενεργές τις θυγατρικές της

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την άνοιξη του 2007 μετατίθεται πλέον το ενδεχόμενο για την επιστροφή των μετοχών της ΕΤΜΑ και της θυγατρικής της Ελλατέξ, στο ταμπλό, καθώς η διοίκηση δεν πρόκειται να αιτηθεί κάτι τέτοιο πριν από τη δημοσιοποίηση των ισολογισμών για την τρέχουσα χρήση, τον Φεβρουάριο. Οπως είναι γνωστό στο τέταρτο τρίμηνο του 2006, η εταιρεία υπέγραψε το οριστικό συμφωνητικό με την εταιρεία Μπάμπης Βωβός και έτσι στα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει πρόκειται να εμφανίσει έκτακτα έσοδα, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα του ισολογισμού της.

Από την άλλη μεριά, εξελίξεις αναμένονται και όσον αφορά τις θυγατρικές της εταιρείας στην Κίνα, οι οποίες εδώ και πολλούς μήνες είναι ανενεργές. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών αυτών καθώς άλλαξε ο Κινέζος εταίρος, ο οποίος συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Θα πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι όσον αφορά τις δύο κινεζικές θυγατρικές, υπάρχει και θέμα για τον τρόπο ενοποίησή τους καθώς οι εταιρείες αυτές δεν εφαρμόζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Ομως, ακόμη κι αν στην Κίνα δεν υπάρχει αυτό το λογιστικό σχέδιο, οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει να το εφαρμόσουν, διαφορετικά δεν είναι νόμιμη η ενοποίηση. Αυτός είναι επίσης και ένα επιπλέον λόγος που η μητρική εταιρεία ΕΤΜΑ μένει εκτός.

Οσον αφορά τα μεγέθη της εταιρείας, ήδη στο εννεάμηνο έχει φανεί η μεγάλη απώλεια από την ανυπαρξία παραγωγής στην Κίνα.

Μείωση τζίρου

Ειδικότερα, ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος κατά 52% στα 3,75 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα μετά από φόρους αποτελέσματα είναι αρνητικά και ο όμιλος εμφανίζει ζημιές 12 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Η ουσιαστική δραστηριότητα που έχει πλέον ο όμιλος, μετά και την πώληση των ακινήτων, η οποία απλά προσφέρει ένα μη επαναλαμβανόμενο έκτακτο έσοδο, είναι η εμπορική δραστηριότητα της θυγατρικής της Ελλατέξ στη Γαλλία, εταιρείας Ronaltex.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή