EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχαιρετά σήμερα το Χ.Α. η Δέλτα Παγωτού

Εκτός Χρηματιστηρίου από σήμερα η Δέλτα Παγωτού, η οποία πρόσφατα εξαγοράσθηκε από τη Nestle Hellas. H απόκτηση της Δέλτα Παγωτού από τη θυγατρική της ομώνυμης πολυεθνικής αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (240 εκατ. ευρώ) στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. H απόφαση δε, της Nestle Hellas να επεκταθεί παραγωγικά στον τομέα αυτό, εντάσσεται στην παγκόσμια στρατηγική της Nestle, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο παγωτό όπου κατέχει ηγετική θέση διεθνώς. Σημειώνεται ότι η Δέλτα Παγωτού διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο της στα Βαλκάνια, δραστηριοποιούμενη σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, FYROM και Βοσνία.

Κατσέλης: ομολογιακό 35 εκατ. ευρώ

Στη σύναψη μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 35 εκατ. ευρώ προχώρησε η αρτοβιομηχανία Κατσέλης. Οπως ανακοίνωσε, περί τα 20,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου, 4,5 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του τετραετούς επιδοτούμενου επενδυτικού προγράμματος, ενώ 10 εκατ. ευρώ αποτελούν ανακυκλούμενο δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για εξαγορές ή/και επενδύσεις. Διοργανώτριες τράπεζες είναι οι EFG Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ συμμετέχουν πέραν των διοργανωτών οι Alpha Bank, Emporiki Bank, HVB, Γενική Τράπεζα και Millennium Βank.

Ο Μασσέλος στο τιμόνι της ΙΑF

Για δύο ακόμη χρόνια ανανεώθηκε η θητεία του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ενδυσης (International Apparel Federation-IAF), κ. Βασίλη Μασσέλου, εξέλιξη που εντάσσεται στο πλαίσιο αναθεώρησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης πλέον αγοράς ένδυσης. Ετσι, ο πρόεδρος της IAF δεν εκλέγεται πλέον με βάση τη χώρα στην οποία πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο ένδυσης, ενώ πέραν της διετούς θητείας του έχει το δικαίωμα επανεκλογής για μία ακόμη 2ετία. Ετσι, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μασσέλος επανεξελέγη στο τιμόνι της IAF όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος του 2008. Περαιτέρω, στις καινοτομίες που το νέο καταστατικό εισάγει, συμπεριλαμβάνεται η παροχή του δικαιώματος συμμετοχής στην Ομοσπονδία εταιρειών που παράγουν ή διανέμουν είδη ένδυσης να συμμετάσχουν -μέχρι σήμερα μόνο οι κλαδικοί σύνδεσμοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής- κίνηση που αναμένεται να φέρει τις επιχειρήσεις πιο κοντά στις διεθνείς εξελίξεις. Προβλέπεται ακόμη ο εναρμονισμός των προτύπων κοινωνικής ευθύνης που αφορούν στην ένδυση, αλλά και η καθιέρωση προϋποθέσεων για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πρόσφατα εντάχθηκαν στην Ομοσπονδία οι κλαδικοί σύνδεσμοι ένδυσης της Ινδίας και της Καμπότζης, ενώ το τελευταίο εξάμηνο ο αριθμός των συμμετεχόντων επιχειρήσεων διπλασιάστηκε. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2007 θα γίνει η πρώτη βράβευση αριστούχων σπουδαστών μόδας και σχεδίου απ’ όλο τον κόσμο, μέσω της θεσμοθέτησης του IAF Student Award. Το έπαθλο θα είναι η εξάμηνη πρακτική σε μία από τις εταιρείες ένδυσης-μέλη της Ομοσπονδίας. Η βράβευση θα γίνει στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενδυσης που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Οκτωβρίου 2007 στην Ταϊβάν. Να σημειωθεί τέλος ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Ομοσπονδίας από το Λονδίνο στο Αμστερνταμ.

Πρώτη του Ρυθμιστικού Συμβουλίου

Ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας την πρώτη συνεδρίαση του Ρυθμιστικού Συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν δεκατέσσερις ρυθμιστικές αρχές και κατά τη διάρκειά της αναλύθηκε η θεσμική οργάνωση του Ρυθμιστικού Συμβουλίου, δρομολογήθηκε η ρυθμιστική σύγκλιση των αγορών ενέργειας με την ενιαία αγορά ενέργειας της E.E., ενώ αναδείχθηκαν ζητήματα περιφερειακής συνεργασίας καθώς και η δυναμική της ελληνικής παρουσίας στις αγορές ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τα πρώτα αποτελέσματα της λειτουργίας του Ρυθμιστικού Συμβουλίου αναμένεται να καταγραφούν στην επόμενη σύνοδό του, που ορίστηκε για τον Φεβρουάριο του 2007 και θα λάβει χώρα στην Αθήνα, μόνιμη έδρα του οργάνου, σύμφωνα με τη Συνθήκη Ενεργειακής Κοινότητας.

Κοινωνική προσφορά της ΒSΒ

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, σε όλα τα καταστήματα BSB shops στην Ελλάδα και την Κύπρο θα διατίθενται τα ειδικά t-shirts που η εταιρεία σχεδίασε αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση 12 ιδρυμάτων που φιλοξενούν παιδιά ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή