«Ιδανική αλληλοσυμπλήρωση μεταξύ Πειραιώς και Κύπρου…»

«Ιδανική αλληλοσυμπλήρωση μεταξύ Πειραιώς και Κύπρου…»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του για την απόλυτη συμπληρωματικότητα μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και Τράπεζας Πειραιώς διατύπωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας.

Στον απόηχο της επιστολής που απέστειλε στη διοίκηση της κυπριακής τράπεζας για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων στρατηγικής συνεργασίας των δύο ομίλων, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε ότι η συμμαχία των δύο δημιουργεί μεγάλα οφέλη για όλους. «Δεν έχει νόημα να συζητάμε αν κάποια πλευρά θεωρεί ότι η σχέση είναι ετεροβαρής. Μια τέτοιας σημασίας στρατηγική κίνηση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές» ανέφερε.

Ο κ. Σάλλας σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς στην επικείμενη συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση με την οποία θα αποτυπωθούν όλα τα οφέλη που δημιουργούνται από τη συμμαχία των δύο. «Με τη συμμαχία μας δημιουργούνται πολλές συνέργειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά δεν συμπίπτουν οι θέσεις μας. Εμείς έχουμε σημαντική παρουσία στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου η Τράπεζα Κύπρου είναι απούσα, ενώ η Τράπεζα Κύπρου έχει αξιόλογη παρουσία σε αγορές όπως της Μεγάλης Βρετανίας ή της Αυστραλίας και φυσικά της Κύπρου, όπου εμείς δεν έχουμε παρουσία. Δεν υπάρχει επικάλυψη του δικτύου των δύο τραπεζών, δεν απειλούνται θέσεις εργασίας και συμπληρώνουμε ιδανικά ο ένας τον άλλο» υπογράμμισε ο κ. Σάλλας. Ωστόσο ο επικεφαλής της Πειραιώς αναγνώρισε ότι πέραν των συνεργειών, κάθε τράπεζα έχει τις δικές της προτεραιότητες και επιδιώξεις. Σημείωσε για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα εξαγοράς αλλά μόνο συνεργασίας. Ο κ. Σάλλας δήλωσε ακόμα ότι ο όμιλος δεν ενδιαφέρεται για εξαγορές άλλων τραπεζών στην Ελλάδα. Η Τράπεζα Κύπρου θεωρείται ειδική περίπτωση, και αν η συνεργασία δεν προχωρήσει, τότε η Πειραιώς θα ακολουθήσει τον δρόμο της οργανικής ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή