Διχασμένη η Κύπρου – Πολιορκεί η Πειραιώς

Διχασμένη η Κύπρου – Πολιορκεί η Πειραιώς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ζήτησε την επίσημη πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς και τις λεπτομέρειες για τη δομή της συμμαχίας, προκειμένου να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο θέμα. Ωστόσο, από την ανακοίνωση της τράπεζας προκύπτει ότι μέρος του διοικητικού συμβουλίου βλέπει με εχθρότητα την πρόταση. Με καθόλου διπλωματικό τρόπο, το Δ.Σ. της κυπριακής τράπεζας σημείωσε στην ανακοίνωσή του ότι «δεν συντρέχουν λόγοι για την προτεινόμενη συνάντηση». Είναι σαφές ότι τμήμα του Δ.Σ. της κυπριακής τράπεζας και μετόχων της αντιδρούν έντονα, ενώ μεγάλο μέρος των μετόχων και του Δ.Σ. τοποθετούνται θετικά. Το βέβαιο είναι ότι η Πειραιώς, η οποία ελέγχει το 9% της κυπριακής τράπεζας, αναλαμβάνει δράση. Κατά πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί άμεσα, πιθανότατα αύριο Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Σύμβουλος του ομίλου Πειραιώς για το φιλόδοξο εγχείρημα είναι η UΒS.

Ορόσημο το 2006 για την Εθνική Τράπεζα

Ετος-σταθμό για την Εθνική Τράπεζα χαρακτήρισε το 2006 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Τάκης Αράπογλου. Στάθηκε στα σημαντικά βήματα επέκτασης που πραγματοποιήθηκαν, με σπουδαιότερο την εξαγορά της Finansbank στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι η Εθνική είναι μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή