Πολύπλευροι οι στόχοι του ομίλου Ασπίς για το 2007

Πολύπλευροι οι στόχοι του ομίλου Ασπίς για το 2007

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Παρουσία σε δύο βαλκανικές χώρες με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου ασφαλιστικών εταιρειών, επέκταση δραστηριοτήτων στη Νορβηγία, πιθανή εξαγορά ασφαλιστικής εταιρείας στη Γερμανία και είσοδο στον κατάλογο των 50 μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της Ευρώπης είναι οι στόχοι για το 2007 του Ομίλου Ασπίς όπως ανακοίνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρός του κ. Παύλος Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ από την οποία όπως είπε θα γεννηθεί μία μεγάλη εταιρεία με συνολικά ασφάλιστρα 210 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση μετά την Εθνική Ασφαλιστική και στόχος της είναι η πρωτιά στην ελληνική αγορά. Ο κύκλος εργασιών στον ασφαλιστικό τομέα του ομίλου φτάνει τα 430 εκατομμύρια ευρώ, καθώς εκτός από τα 210 της παραπάνω συγχώνευσης η Commercial Value παρουσίασε αύξηση κατά 60% και κύκλο εργασιών 170 εκατομμύρια, και οι αγορές της Σουηδίας και της Κύπρου 30 και 20 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Σήμερα η εταιρεία καλύπτει την αγορά της Νορβηγίας μέσω της παρουσίας της στη Σουηδία αλλά διερευνά το ενδεχόμενο αυτοτελούς παρουσίας στη Νορβηγία.

Στα Βαλκάνια

Και η Aspis Bank με 70 καταστήματα και στόχο να προστεθούν τον επόμενο χρόνο άλλα 6 έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη με την κατάσταση που διαγράφεται στον χώρο η Aspis Bank ενδιαφέρεται κυρίως για εξαγορές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε ότι υπάρχει καρτέλ στις τράπεζες, ενώ προέβλεψε ότι στις επόμενες δεκαετίες θα κυριαρχούν στην αγορά επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή