Στην οικογένεια Ρέστη το 51% της FBBank

Στην οικογένεια Ρέστη το 51% της FBBank

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FBBank ανακοίνωσε χθες ότι η οικογένεια Ρέστη ολοκλήρωσε την αγορά του 30% των μετοχών της τράπεζας που ανήκε σε ιδιώτες μετόχους, αποκτώντας έτσι το 51% του μετοχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 49% κατέχουν η Αγροτική Τράπεζα με ποσοστό 44% και η Bank of Nova Scotia με 5%. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η FBBank θα συνεχίσει την υλοποίηση της στρατηγικής της για ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της και επέκταση του δικτύου καταστημάτων της, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Η FBBank ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2001, εξαγοράζοντας το χαρτοφυλάκιο και το δίκτυο της καναδικής Bank of Nova Scotia στην Ελλάδα. Η τράπεζα δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στη ναυτιλιακή τραπεζική και στην τραπεζική επιχειρήσεων με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τον τελευταίο χρόνο έχει επεκταθεί και στη λιανική τραπεζική με τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες, όπως καταθετικά και επενδυτικά προϊόντα, προσωπικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια κ.λπ. Το δίκτυο της FBBank αποτελείται σήμερα από 15 καταστήματα σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Κηφισιά, Μαρούσι, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Ρόδο και Κέρκυρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή