EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εορταστικό ωράριο εμπορικών κέντρων – πολυκαταστημάτων

Το ωράριο λειτουργίας των μεγάλων αλυσίδων, των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γνωστοποίησε χθες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). Από Δευτέρα έως Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Κυριακή από τις 9 το πρωί τις 7 το απόγευμα.

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές κ. Δ. Γαλαμάτης και κ. M. Χαρακόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ελληνικά σφαγεία αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αποτραπούν ανεξέλεγκτες εισαγωγές κρεάτων που θα μπορούσαν να «βαπτισθούν» ελληνικά. Επιπλέον, αναφορικά με τις εξαγγελίες για προσλήψεις κτηνιάτρων ερωτούν πότε αυτές θα γίνουν και πόσοι νέοι κτηνίατροι θα στελεχώσουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Ενίσχυση μικρομεσαίων

Η ενίσχυση, η ανταγωνιστική λειτουργία και η εξωστρέφεια των μμε δεν είναι απλώς πυλώνας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και βασικό ζητούμενο για την προστασία και την ικανοποίηση του καταναλωτή στον τόπο μας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου σε ομιλία του σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Future Promotions με θέμα «Αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα, κοινοτικές ενισχύσεις, εξωστρέφεια, ανταγωνισμός, καταναλωτής».

Αιτήσεις για τα βραβεία ΕΒΕΑ

Συνεχίζεται και φέτος η πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την απονομή βραβείων σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, που με τη δραστηριότητά τους διακρίνονται σε διάφορους τομείς. H προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου του 2007. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν φέτος από το ΕΒΕΑ αφορούν επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα, που εφαρμόζουν Συστήματα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, που παράγουν επώνυμα προϊόντα, με διεθνή δραστηριότητα, που επιδεικνύουν ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, με αυξημένη κοινωνική ευθύνη, που συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης, επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δράσεις για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, επιχειρήσεις που υιοθετούν βέλτιστες μεθόδους Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και νέους επιχειρηματίες.

Ακατάλληλες τσιπούρες

Ακατάλληλα για κατανάλωση νωπά φιλέτα τσιπούρας συνολικού βάρους 144 κιλών κατασχέθηκαν από τον ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Mare Nostrum SA. Στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι γινόταν παραγωγή φιλέτων τσιπούρας χωρίς η εγκατάσταση να διαθέτει την απαιτούμενη προς τούτο άδεια λειτουργίας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης μια σειρά υγειονομικών και άλλων παραβάσεων σχετικών με την ασφάλεια των τροφίμων, τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων και τη χρήση του νερού.

Ασπίς Πρόνοια: αύξηση κεφαλαίου

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 41,8 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» ενέκρινε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ. Η αύξηση θα γίνει με την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,70 σε 1,27 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή κατά 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα εγκρίθηκε η ταυτόχρονη και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με συμψηφισμό ζημιών, διά μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1,27 σε 0,70 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης τον συμψηφισμό ζημίας από αποτίμηση χρεογράφων ποσού 49,7 εκατ. ευρώ με ίσο ποσό που προέκυψε από το αποθεματικό «διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας λοιπών περιουσιακών στοιχείων», που σχηματίστηκε μέχρι τις 31/12/2003. Σημειώνεται ότι στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν 20 μέτοχοι, που εκπροσωπούν το 87,24% επί συνόλου 73.366.520 κοινών ονομαστικών μετοχών και οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με πλειοψηφία 100%.

Ανάπτυξη για την Ρrofile

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση της εταιρείας PROFILE Α.Ε.

Τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, στις δραστηριότητες και τη στρατηγική ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσίασε χθες η εταιρεία Profile. Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και το 2006 όπου ο κύκλος εργασιών αναμένεται να προσεγγίσει τα 15 εκατ. ευρώ και το EBITDA τα 3,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται περί τα 0,20 ευρώ αυξημένα κατά 67% σε σχέση με το 2005.

Η εταιρεία έχει πλέον αναπτύξει τις δύο επιχειρησιακές της μονάδες με έμφαση στα συστήματα Risk & Compliance, Capital Markets & Banking καλύπτοντας και τους τομείς Online Banking, Treasury, Leasing, Payment and Core Banking για τη μονάδα των Financial Solutions. Η μονάδα Business Solutions προσφέρει λύσεις στους κλάδους τους δημοσίου τομέα, των κρατήσεων και συνδυασμένων μεταφορών καθώς και στους τομείς CRM & Ε-Βusiness.

Συνεργασία στην άμυνα

Η Intracom Defense Electronics ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Northrop Grumman για την παραγωγή στην Ελλάδα των ηλεκτρονικών συγκροτημάτων της έκδοσης V9 των ραντάρ APG-68 των αεροσκαφών F-16 Block 52+, τα οποία προμηθεύεται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η συμφωνία είναι αρχικού ύψους 2 εκατ. δολ. με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας με την ανάθεση επιπρόσθετου έργου ύψους 8 εκατ. δολ. Η υλοποίηση θα ολοκληρωθεί σε ένα έτος και αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας των δύο εταιρειών στον χώρο της άμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή