Δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ

Δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κ. Μιχαήλ Γιαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Ιωάννης Κουρτέσης πρόεδρος του IOBE θα εκπροσωπήσουν την μειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για την επόμενη τριετία. Τα δύο νέα μέλη εξελέγησαν χθες από την ειδική συνέλευση των μετόχων μειοψηφίας της επιχείρησης και θα αντικαταστήσουν τους κ. Ιωάννη Μάνο και Σπύρο Θεοδωρόπουλο που έληξε η θητεία τους.

Τον κ. Γιαννίδη (νομικός και μέλος του δσ της Εθνικής Τράπεζας) πρότεινε η Εθνική Τράπεζα και έλαβε 12 εκατομμύρια ψήφους, ενώ τον κ. Κουρτέση πρότεινε η Alpha Bank και έλαβε 8 εκατομμύρια ψήφους. O προταθείς από την Fidelity, τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της ΔΕΗ, κ. Ιωάννης Σπυρόπουλος έλαβε 3 εκατομμύρια ψήφους και δεν εκλέγει στο διοικητικό συμβούλιο, όπως επίσης και ο κ. Παπαγεωργόπουλος που έλαβε 610 χιλιάδες ψήφους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπέβαλαν υποψηφιότητα εκπρόσωποι των ξένων θεσμικών, δηλώνοντας εμμέσως με τον τρόπο αυτό την ανησυχία τους για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΗ.

Εγκυρες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να έχει δώσει διαβεβαιώσεις στους ξένους θεσμικούς, ότι θα στηρίξει και ενισχύσει τις προσπάθειές τους να ασκούν ανεμπόδιστα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μετοχική τους ιδιότητα.

Στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της πλειοψηφίας για την αντικατάσταση πέντε μελών (πλην του διευθύνοντος συμβούλου) που επίσης λήγει η θητεία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή