Συμφωνία ΕΕΣ-«Υγεία» για το Ασκληπιείο Βούλας

Συμφωνία ΕΕΣ-«Υγεία» για το Ασκληπιείο Βούλας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα σελίδα, παρά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει, δημιουργείται στον κλάδο της υγείας με την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του θεραπευτηρίου «Υγεία», για την αξιοποίηση του χώρου που στεγάζεται το Ασκληπιείο Βούλας.

Εντονες αντιδράσεις έχουν εκφρασθεί για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης συμφωνίας, ενώ δεν λείπουν και οι σχολιασμοί που συνδέουν τη συγκεκριμένη κίνηση με τη χρηματιστηριακή πορεία του εισηγμένου «Υγεία». Η μετοχή κατά τις τελευταίες 30 ημέρες έχει ενισχυθεί κατά 12,62%. Σε ερώτηση της «Κ» σχετικά με τις αντιδράσεις, ο διευθύνων σύμβουλος του «Υγεία» κ. Πασχάλης Μπουχώρης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα και ως τέτοιο είναι αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις. Η αξιοποίηση του ακινήτου και του οικοπέδου που στεγάζεται το νοσοκομείο, προσθέτει, ήταν ένα θέμα που εξετάζει εδώ και δύο χρόνια ο ΕΕΣ. Σχετικά με τις προοπτικές υλοποίησης του συγκεκριμένου project, εκκρεμούν οι νομικοί έλεγχοι βάσει των οποίων θα προχωρήσει η επένδυση. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται τώρα είναι ο ακριβής συντελεστής δόμησης.Επίσης, ποια ακριβώς είναι η δυνατότητα χρήσης της γης.

Πάντως, ο κ. Μπουχώρης επισημαίνει ότι δεν είναι στις προσθέσεις του ομίλου να καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον του οικοπέδου, καθώς οι νέες μονάδες θα ανεγερθούν στην ακάλυπτη επιφάνεια που υπάρχει στη συγκεκριμένη έκταση και θα αφορούν αποκλειστικώς και μόνο τον χώρο της υγείας. Ετσι, απαντά στις ανησυχίες των κατοίκων οι οποίοι αντιτίθενται στην ανέγερση εμπορικών κέντρων και κέντρων διασκέδασης ή υπερπολυτελείς κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΕΣ, στο πλαίσιο της συμφωνίας του με το «Υγεία» για την κατεδάφιση του παλαιού νοσοκομείου Ασκληπιείου και την ανοικοδόμηση του νέου κτιρίου, συμφώνησε και θα λάβει -εφόσον ολοκληρωθούν αισίως οι νομικοί έλεγχοι- ένα ποσοστό αντιπαροχής που θεωρείται από τα υψηλότερα της αγοράς. Σχετικά με τις αντιδράσεις που φέρεται ότι έχει το υπουργείο Υγείας, πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μια στάση παρατήρησης και επιφυλακτικότητας, εξηγώντας πως νομικά το υπουργείο δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια συμφωνία μεταξύ του ΕΕΣ και μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Η αξιοποίηση του οικοπέδου στο Ασκληπιείο Βούλας θα υλοποιηθεί μόνον εφόσον το νοσοκομείο θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του στο πλαίσιο του ΕΣΥ, όρος που αποτέλεσε εξάλλου και την προϋπόθεση για τη συμφωνία του ΕΕΣ και του «Υγεία».

Οσον αφορά τη θέση που λαμβάνει το «Υγεία» στις εξελίξεις που συντελούνται αυτήν την περίοδο στον κλάδο της υγείας, αναφέρει ότι στόχος του ομίλου είναι η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά, επισημαίνοντας όμως και το ενδιαφέρον για την επέκτασή του και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά, αναφέρει ο κ. Μπουχώρης, ότι η συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα για τη δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας στην Αλβανία, επιφυλάσσει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης κερδοφόρων δραστηριοτήτων, αν αναλογισθεί κανείς ότι η γειτονική χώρα αναζητά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε άλλες χώρες, όπως την Ιταλία και την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή