Νέο εμπορικό κέντρο, το Avenue, από τον Μάρτιο

Νέο εμπορικό κέντρο, το Avenue, από τον Μάρτιο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμα εμπορικό κέντρο θα αποκτήσει η Αθήνα από τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του Avenue επί της λεωφόρου Κηφισίας 41-45. Το νέο εμπορικό κέντρο αποτελεί την επέκταση του υπάρχοντος Sanyo Carrefour, καθώς στα υπάρχοντα κτίρια, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ., θα προστεθούν νέα κτίσματα 6.500 τ.μ. που θα φιλοξενήσουν 50 νέα καταστήματα.

Μέχρι σήμερα έχει μισθωθεί το 60% των νέων εμπορικών χώρων του κέντρου, το οποίο θα φιλοξενήσει το πρώτο κατάστημα στην ελληνική αγορά της σουηδικής αλυσίδας Hennes & Mauritz (H&M) σε κατάστημα 1.500 τ.μ. Επίσης, το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει παιδότοπο, καθώς και συρόμενη οροφή ώστε τις ημέρες με ηλιοφάνεια να υπάρχει φυσικό φως και εξαερισμός. Το Avenue θα διαθέτει τέσσερις βασικούς μισθωτές (Carrefour, Jumbo, H&M και τον παιδότοπο) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Sanyo, που είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης και συνιδιοκτήτης μαζί με την Carrefour του κέντρου, στο πρώτο 12μηνο λειτουργίας ο κύκλος εργασιών μπορεί να διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ με τη σημερινή μορφή του κέντρου. Το γεγονός ότι το κέντρο βρίσκεται πολύ κοντά στο The Mall, αλλά και στο δεύτερο εμπορικό κέντρο που θα αναπτύξει η LAMDA Development στο Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, δεν προβληματίζει τους ανθρώπους της Sanyo, καθώς το Avenue δεν διαθέτει ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά αποτελεί έναν καθαρά εμπορικό προορισμό, γεγονός που μπορεί να του αποφέρει ικανοποιητικά έσοδα, ακόμα και με χαμηλότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με το The Mall. Παράλληλα, όπως τονίζουν, η γειτνιάση με το κατάστημα της Media Markt ουσιαστικά προσθέτει στο κέντρο ακόμα ένα μεγάλο εμπορικό σήμα, ενώ η γειτνίαση με το μαιευτήριο ΙΑΣΩ εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα για βρεφικά είδη και παιχνίδια.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι η μετεγκατάσταση του υπουργείου Υγείας στο γειτονικό Κέντρο Γραπτού Τύπου αυξάνει σημαντικά τον όγκο των εν δυνάμει καταναλωτών. Το ύψος της επένδυσης για την επέκταση του εμπορικού κέντρου που λειτουργεί από το 1997 ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή