Πέντε λόγοι για καλή συνέχεια της πορείας του Χρηματιστηρίου

Πέντε λόγοι για καλή συνέχεια της πορείας του Χρηματιστηρίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα παρουσιάσει η Σοφοκλέους το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Alpha Finance που προσπαθεί να διασκεδάσει τους φόβους για ενδεχόμενη διόρθωση. Πέντε λόγους επικαλείται η εταιρεία για να στηρίξει την αισιοδοξία της. Πρώτον, ότι αναμένεται διψήφια αύξηση στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων κατά την επόμενη χρονιά, δεύτερον, ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ελκυστικές καθώς οι τρέχουσες τιμές είναι 14 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2007, τρίτον, ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι υγιές με αύξηση του ΑΕΠ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τέταρτον, ότι η «επιχειρηματική Ελλάδα» εμφανίζεται πιο ενδιαφέρουσα χάρη στην απεμπλοκή του κράτους, την επιτάχυνση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, την απελευθέρωση των κλάδων και την αύξηση του βάθους της χρηματιστηριακής αγοράς και πέμπτον, ότι αναμένεται περαιτέρω εκμετάλλευση του θέματος της διείσδυσης στην αγορά της ανατολικής Ευρώπης.

«Η ελληνική αγορά έχει παραδοσιακά πρίμιουμ 5-10% έναντι της ευρωπαϊκής λόγω του υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης» σημειώνει η Alpha Finance, συμπληρώνοντας ότι καθώς θα διατηρηθεί ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης θα πρέπει να διατηρηθεί και το πρίμιουμ.

Επιλογές της Alpha Finance είναι οι κλάδοι των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, κατασκευών και υλικών, προσωπικών & οικιακών προϊόντων, βιομηχανικών προϊόντων & υπηρεσιών και πρώτων υλών. Εχει ουδέτερη στάση για Υγείας, real estate, Τροφίμων & Ποτών και κοινής ωφελείας. Τέλος επιλέγει τις μετοχές Εθνική, ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Forthnet, Intralot, ΓΕΚ, Ρόκας, Σαράντης, Frigoglass, και Μυτιληναίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή