Αύξηση πωλήσεων 6% το 2006 για τον όμιλο Fokas

Αύξηση πωλήσεων 6% το 2006 για τον όμιλο Fokas

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση των πωλήσεων που θα κυμανθεί άνω του 6% συγκριτικά με το 2005 και ενισχυμένη κερδοφορία, εκτιμά ότι θα κλείσει τελικά τη φετινή χρήση η διοίκηση του Ομίλου Fokas, ενώ στους στόχους του 2007 συμπεριλαμβάνονται η συνέχιση των επενδύσεων, κυρίως στην ελληνική αγορά, αλλά και η αναζήτηση και αντιπροσώπευση κατ’ αποκλειστικότητα νέων brands. Η χρονιά που κλείνει σηματοδότησε τη συμπλήρωση 70 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Ομίλου Fokas στην αγορά της λιανικής. Σήμερα, ο όμιλος απασχολεί 1.500 εργαζόμενους και διαθέτει παρουσία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Λαμία, Ρόδο, Ιωάννινα και Πάτρα, μέσα από 7 πολυκαταστήματα και 22 ακόμα σημεία πώλησης, τα οποία καλύπτουν συνολική επιφάνεια 47.000 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των ενεργειών marketing, η εποικοδομητική επικοινωνία και η ανάπτυξη των σχέσεων με τους προμηθευτές, η εκπαίδευση του δυναμικού του ομίλου και τα νέα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις του ομίλου, με αποτέλεσμα τη διπλή του βράβευση στις 500 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για έβδομη συνεχή χρονιά, αποτελώντας τη μοναδική παρουσία από τον χώρο των πολυκαταστημάτων. Εξάλλου, η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου φαίνεται στα οικονομικά του αποτελέσματα. Οι πωλήσεις του διαμορφώθηκαν σε 63,11 εκατ. ευρώ το 2001 και άγγιξαν τα 96,5 εκατ. ευρώ το 2005, ενώ την ίδια χρονιά τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί σε 1,6 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αξιοποίηση της ολυμπιακής συγκυρίας το 2004, οπότε επιτεύχθηκε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 25,5%. Να σημειωθεί τέλος ότι στα σχέδια του ομίλου συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση στο εξωτερικό, με προτεραιότητα τις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή