Σήμερα παραδίδεται η εισήγηση στις βιομηχανίες γάλακτος

Σήμερα παραδίδεται η εισήγηση στις βιομηχανίες γάλακτος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα τελικώς παραλαμβάνουν οι γαλακτοβιομηχανίες την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για την αγορά του γάλακτος, όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη καρτέλ.

Μέχρι χθες, δε, συνεχίσθηκαν -κατά πληροφορίες- οι κλητεύσεις αλυσίδων σούπερ μάρκετ που εμπλέκονται με ορισμένες βιομηχανίες γάλακτος σε άλλη παράβαση του δικαίου του ανταγωνισμού και αναμένεται αύριο με τη σειρά τους να παραλάβουν την εισήγηση. Συνήθως μετά την επίδοση της κλήτευσης που προσδιορίζει την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορούν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις άμεσα να λάβουν γνώση της εισήγησης. Στην περίπτωση αυτή, η μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται αποδίδεται στον αριθμό των εγκαλουμένων εταιρειών, καθώς η Γενική Διεύθυνση έπρεπε να ξεκαθαρίσει τα απόρρητα στοιχεία των εταιρειών και η κάθε επιχείρηση να λάβει γνώση μόνον εκείνων που την αφορούν.

«Ο δικηγόρος μας πήγε τρεις φορές τη Δευτέρα και δεν μας έδωσαν την εισήγηση. Σήμερα (σ.σ.: χθες) μας είπαν ότι από αύριο (σ.σ.: σήμερα) μπορούμε να πάμε να την παραλάβουμε», έλεγε χθες στέλεχος εταιρείας. Την εισήγηση αναζητούσαν χθες και αλυσίδες σούπερ μάρκετ που είχαν από τη Δευτέρα κλητευθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κλητεύσεις επιχειρήσεων του κλάδου έγιναν και χθες. Συνολικά στην υπόθεση του γάλακτος εμπλέκονται 17 επιχειρήσεις παραγωγής, χονδρικής και λιανικής πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στην εισήγησή της καταλήγει σε τέσσερις στρεβλώσεις των ανταγωνιστικών συνθηκών στην αγορά των γαλακτοκομικών.

Συμφωνίες

Συμφωνίες από ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες για την τιμή αγοράς του γάλακτος από τους παραγωγούς, ίδια πολιτική τιμών και εκπτώσεων προς τους πελάτες τους, καθορισμός τιμών μεταπώλησης γαλακτοβιομηχανιών με διανομείς τους και καθορισμός τιμών μεταπώλησης ορισμένων πάλι εταιρειών με αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Στην υπόθεση αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος της Vivartia κ. Δ. Δασκαλόπουλος έπειτα από ερώτημα μετόχου στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

«Θεωρούμε ότι τα γαλακτοκομικά είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους και δεν βλέπουμε πως υπάρχουν παραβάσεις» προσθέτοντας πως υπάρχει «μπροστά μας στις 8 Φεβρουαρίου μια σοβαρή διαδικασία», όπου θα τεθούν οι απόψεις και τα στοιχεία της εταιρείας για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή