Συνάντηση ΕΕΤ με Σιούφα και Παπαθανασίου

Συνάντηση ΕΕΤ με Σιούφα και Παπαθανασίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) συναντήθηκαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Από πλευράς τραπεζών ήταν οι κ. Τάκης Αράπογλου, Νικόλαος Νανόπουλος και Μιχάλης Σάλλας, καθώς και ο γενικός γραμματέας της ένωσης κ. Χρήστος Γκόρτσος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για τις θέσεις τους σχετικά για την αναθεώρηση του νόμου 2190/20 περί Ανωνύμων Εταιρειών. Συζητήθηκε επίσης η σχετική ρύθμιση που αφορά την αναθεώρηση και προσαρμογή του μέτρου στέρησης βιβλιαρίου επιταγών, για όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας

Η ΕΕΤ, έπειτα από διαβούλευση με τις τράπεζες – μέλη της, διαμόρφωσε και υπέβαλε για τον σκοπό αυτό στην Τράπεζα της Ελλάδος συγκεκριμένη πρόταση. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ήδη, ότι πρόκειται να δημοσιευθεί σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

– Το διοικητικό μέτρο της στέρησης βιβλιαρίου επιταγών εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που ο ίδιος εκδότης εκδώσει μέσα σ’ ένα δωδεκάμηνο ακάλυπτες επιταγές που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ (αντί των 600 ευρώ που ίσχυε).

– Εφόσον η επιταγή που έχει σφραγισθεί, εξαιτίας της μη ύπαρξης διαθεσίμων κεφαλαίων για την πληρωμή της, εξοφληθεί μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία των οκτώ (8) ημερών, η επιταγή αυτή δεν αναγγέλλεται στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και συνεπώς, δεν επιβάλλεται διοικητική ποινή, αλλά ούτε καν η πληροφορία για τη σφράγισή της διακινείται.

– Παρέχεται η ευχέρεια στις Τράπεζες να επαναχορηγούν βιβλιάρια επιταγών, παρά την ισχύ διοικητικής ποινής, στις περιπτώσεις που η εκδότρια επιχείρηση ενταχθεί σε καθεστώς αναβίωσης ή εξυγίανσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή