Τράπεζες ανοιχτές και το απόγευμα

Τράπεζες ανοιχτές και το απόγευμα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφώνησαν χθες τράπεζες και ΟΤΟΕ για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, διετούς διάρκειας, βάζοντας τέλος σε μία από τις πιο δύσκολες συλλογικές διαπραγματεύσεις των τελευταίων χρόνων.

Με τη χθεσινή συμφωνία επέρχεται ανακωχή στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τραπεζών και OTOE που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με αιχμή αρχικώς το ασφαλιστικό και στη συνέχεια το ωράριο των ειδικών καταστημάτων.

Για την επίτευξη της συμφωνίας έγιναν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές.

Η σύμβαση προβλέπει ισόποσες αυξήσεις στους μισθούς, θέτει το πλαίσιο για τη ρύθμιση του ωραρίου στις βάρδιες των ειδικών υπηρεσιών και νομιμοποιεί την απογευματινή και σαββατιάτικη λειτουργία με εκούσια συμμετοχή του προσωπικού, το οποίο θα λάβει πρόσθετη αμοιβή.

Επίσης, ενδυναμώνει και τον ρόλο των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Αναφορικά με το μισθολογικό σκέλος, συμφωνήθηκε σε κάθε κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου αύξηση 44 ευρώ από 1.1.2006 και 47 ευρώ από 1.1.2007.

Επιπλέον, αυξάνονται κατά 5% για το 2006 και κατά 5% για το 2007 τα επιδόματα βρεφονηπιακού σταθμού, τοκετού και κατασκήνωσης. Σε ό,τι αφορά το χορηγούμενο ποσό για τα στεγαστικά δάνεια, αυτό καθορίζεται σε 150.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο εργαζόμενο, από 100.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή