Υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της AlumilRom

Υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της AlumilRom

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια ύψους 129 εκατ. ευρώ άντλησε από το χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου η AlumilRom, ρουμανική θυγατρική του Ομίλου Αλουμύλ. Η δημόσια εγγραφή υπερκαλύφθηκε πάνω από 15 φορές και διατέθηκε στους επενδυτές του ρουμανικού χρηματιστηρίου το 20% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η σημερινή κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου ανέρχεται στα 23 δισ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Ρουμανία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Societe Generale (μέσω της θυγατρικής της εισηγμένης BRD), η ING, η RAIFFEISEN, η Credit Suisse First Boston, η Citigroup.

Ο Ομιλος Αλουμύλ ενίσχυσε και τη φετινή χρονιά τον δείκτη εξωστρέφειας, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του φερώνυμου ομίλου Γιώργου Μυλωνά, «στο επόμενο διάστημα οι εξαγωγές θα υπερβούν το 70% του συνολικού τζίρου του ομίλου και χωρίς να έχουμε μεταναστεύσει σε ξένη χώρα» αφήνοντας αιχμές ο κ. Μυλωνάς για την «επίθεση» που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι επιχειρηματίες ότι μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό, προκειμένου να πετύχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη.

Ο κ. Μυλωνάς, που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, υπογράμμισε ακόμη ότι οι επενδύσεις του ομίλου για το α΄ εξάμηνο του 2006 έφθασαν τα 12,5 εκατ. ευρώ περίπου, οι σημαντικότερες εκ των οποίων στράφηκαν στην Αλβανία, 0,5 εκατ. ευρώ για αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού, 0,6 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία για ανέγερση αποθηκών, 5 εκατ. ευρώ περίπου στη θυγατρική ΑΛΟΥΦΥΛ στο Κιλκίς για την προμήθεια ειδικών μηχανημάτων επιφανειακής επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου.

Η άνοδος των οικονομικών μεγεθών προέρχεται τη φετινή χρονιά κυρίως από τις διεθνείς αγορές, από πωλήσεις θερμομονωτικών και βιομηχανικού προφίλ, καθώς και από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας, πολυκαρβονικών φύλλων και σύνθετων πάνελ αλουμινίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή