ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κόμβος προώθησης φαρμάκων η Genesis Pharma

Επενδύσεις στον τομέα της ανάπτυξης προϊόντων αλλά και τη διεύρυνση των διακινούμενων προωθεί για τα επόμενα χρόνια η Genesis Pharma, με στόχο την καθιέρωσή της ως κόμβου προώθησης των φαρμάκων που αντιπροσωπεύει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των δυναμικότερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου, με σημαντικές επενδύσεις σε 5 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία και ΠΓΔΜ), καθώς και την Κύπρο. Είναι μέλος των Αναπτυσσόμενων Βιοτεχνολογικών Επιχειρήσεων (EBE – Emerging Biotechno-logy Enterprises), ενός επίλεκτου ευρωπαϊκού βιοτεχνολογικού οργανισμού, μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΕFΡΙΑ).

Στο πλαίσιο της ισχυροποίησής της στο χώρο που δραστηριοποιείται, η εταιρεία έχει συνάψει συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας με κορυφαίες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες κυτταρικής και μοριακής τεχνολογίας. Εταιρείες όπως οι Amgen, Biogen Idec, Celgene, Cephalon, IDM Pharma, MGI Pharma, Shire και Vifor εμπιστεύονται τη GENESIS Pharma. Ιδρύθηκε το 1997, και πέρυσι ο τζίρος της ανήλθε στα 132,5 εκατ. ευρώ από 19 εκατ. ευρώ που ήταν το 2001.

Εν τω μεταξύ, στο α΄ εξάμηνο του έτους πέτυχε αύξηση πωλήσεων 17%, καθώς ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 74,3 εκατ. έναντι 63,5 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2005 και προέρχεται κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων που σημείωσαν οι κλάδοι της Αιματολογίας και της Ογκολογίας.

Σημαντικά αυξήθηκαν και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν σε 18,8 εκατ. ευρώ έναντι 15,7 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας αύξηση 19,7%. Επίσης, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28,3% σε σχέση με εκείνα του α΄ εξαμήνου του 2005 που ανήλθαν σε 13,8 εκατ. ευρώ.