Οι 17 εμπλεκόμενοι στο καρτέλ γάλακτος

Οι 17 εμπλεκόμενοι στο καρτέλ γάλακτος

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γαλακτοβιομηχανίες Vivartia, ΦΑΓΕ, Μεβγάλ, Ολυμπος, Nestle Ελλάς, Ροδόπη, Κρι-Κρι, Εβροφάρμα και ΣΕΡΓΑΛ, ο ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος που εκπροσωπεί τη γαλακτοβιομηχανία), οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος, Αφοι Βερόπουλοι, Ατλάντικ, Μασούτης, I. & Σ. Σκλαβενίτης, Carrefour και ο οργανισμός αγορών ΕΛΟΜΑΣ είναι, κατά πληροφορίες, οι 17 επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε σοβαρές παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού στην αγορά του γάλακτος. Ηδη από χθες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν γνώση της πολυσέλιδης εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία έπειτα από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως υφίσταται καρτέλ τόσο σε επίπεδο τιμών παραγωγού όσο και λιανικής. Μένει να αποδειχθεί στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου της νέας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρείες Vivartia, Μεβγάλ και Ολυμπος ελέγχουν σήμερα περί το 69% της αγοράς του φρέσκου γάλακτος, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή