Στον έλεγχο του Μητέρα πέρασε το 86% του Λητώ

Στον έλεγχο του Μητέρα πέρασε το 86% του Λητώ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο του Μητέρα πέρασε εν τέλει το 86% του Λητώ, ύστερα από πολύμηνες και έντονες διεργασίες στη διάρκεια των οποίων εμφανίστηκαν διεκδικητές του μαιευτηρίου και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, όπως το Ιασώ και η Euromedica, αλλά και οι ιατροί μέτοχοι του Λητώ.

Η τελική τιμή που προσφέρθηκε από το Μητέρα στους μετόχους του Λητώ, ανήλθε στα 13,9 ευρώ ανά μετοχή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται όμως και το μέρισμα της χρήσης του 2005, το οποίο δεν είχε διανεμηθεί.

Λίγες ημέρες πριν, ένας μεγάλος αριθμός των ενεργών ιατρών προσχώρησαν στο δυναμικό του ανταγωνιστικού μαιευτηρίου Ιασώ.

Η χθεσινή εξέλιξη, πάντως, επιβεβαιώνει πλήρως σχετικό ρεπορτάζ της «Κ», που δημοσιεύτηκε στις αρχές Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μητέρα, που ως γνωστόν ελέγχει από το 2000 το 34% του Λητώ, το εν λόγω μαιευτήριο είναι η παλαιότερη εν λειτουργία μαιευτική και γυναικολογική κλινική στην Ελλάδα, 120 κλινών, με δημιουργική παρουσία 37 ετών στον χώρο. Απασχολεί 270 περίπου άτομα, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 300 ιατρούς μαιευτήρες – γυναικολόγους, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Πάνω από 16.000 τοκετούς ετησίως

Η νεοδημιουργηθείσα συμμαχία ΜΗΤΕΡΑ-ΛΗΤΩ αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από 16.000 τοκετούς ετησίως, προσφέροντας παράλληλα και πλήρεις διαγνωστικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες γενικής και παιδιατρικής κλινικής σε δύο αυτόνομες υπερσύγχρονες κλινικές στην Αττική, συνολικής δυναμικότητας άνω των 500 κλινών.

Οι συνέργειες που θα προκύψουν από τη στενή συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντικά πρόσθετα οφέλη για το νέο σχήμα, καθόσον:

Αυξάνει σημαντικά το μερίδιό του στην αγορά του χώρου της υγείας στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 50% της συνολικής μαιευτικής δραστηριότητας στην Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή