Planet Home: ελληνικό πολυκατάστημα επίπλων

Planet Home: ελληνικό πολυκατάστημα επίπλων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια προετοίμαζε την είσοδό του στην αγορά της λιανικής του επίπλου ο όμιλος επιχειρήσεων Γιαννούλα, για να εγκαινιάσει τελικά πριν από μερικές ημέρες το κατάστημα «Planet Home», στο Μοσχάτο. Εχοντας συσσωρεύσει εμπειρία ως προμηθευτής μεταξύ άλλων στις αλυσίδες Praktiker, Alex Pak και Makro, ο όμιλος αποφάσισε την είσοδό του στην αγορά της λιανικής, προβαίνοντας σε μια επένδυση συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του καταστήματος επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, συνολικού εμβαδού 7.000 τ. μ. Στους στόχους της διοίκησης του ομίλου συμπεριλαμβάνεται εξάλλου η περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος υπό τη μορφή αλυσίδας, μέσω franchising σε όλη την Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα τριετίας. «Η αγορά είναι ζωντανός οργανισμός που μεταβάλλεται. Οποιος μπορεί να διαβάσει αυτές τις μεταβολές, μπορεί να επιβιώσει των πιέσεων και να αναπτυχθεί απρόσκοπτα», επισημαίνει στην «Ο. Κ.» ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννούλας, υπογραμμίζοντας ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται το άνοιγμα τουλάχιστον δύο ακόμη εταιρικών καταστημάτων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Η είσοδός μας στη λιανική αγορά αποτελεί την φυσική εξέλιξη της μακροχρόνιας δραστηριοποίησής μας στον χώρο του οικιακού εξοπλισμού, μέσα από την εισαγωγική εταιρεία, Χάρης Γιαννούλας Α. Ε., και τη δημιουργία επαφών με παραγωγικούς οίκους της Ασίας, αλλά και της Ευρώπης», προσθέτει. Επιπλέον, έχοντας αναπτύξει τα κατάλληλα συστήματα logistics, merchan-dising αλλά και μεταφορών, ο όμιλος εμφανίζεται σε θέση να στηρίξει πλήρως τη λειτουργία του «Planet Home». «Ο πελάτης αναζητεί έπιπλα αναλώσιμα, ώστε να είναι σε θέση να ανανεώνει τον χώρο του με ευκολία, στη σωστή συσχέτιση ποιότητας/τιμής. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τη σταδιακή στροφή των καταναλωτών προς τα πολυκαταστήματα. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε ότι υπάρχει χώρος για μεγάλες επενδύσεις στην ελληνική αγορά», καταλήγει ο κ. Γιαννούλας. Για το 2006 ο κύκλος εργασιών του ομίλου -στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες Γιαννούλας Logistics ΕΠΕ και Γιαννούλας ΕΠΕ- εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 προβλέπεται να υπερβεί τα 18 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή