Επενδύσεις και συνεργασίες στο νέο 3ετές πλάνο της Interamerican

Επενδύσεις και συνεργασίες στο νέο 3ετές πλάνο της Interamerican

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασίες και επενδυτικές κινήσεις που θα προσθέσουν δυναμική στην Interamerican σχεδιάζει η διοίκηση του ομίλου, η οποία στο πλαίσιο του τριετούς business plan μελετά το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με τράπεζα για την προώθηση του bankassurance. Ανοιχτό αφήνεται άλλωστε και το ενδεχόμενο εξαγοράς άλλης ασφαλιστικής, στον βαθμό που ο στόχος της μεγέθυνσης δημιουργεί την ανάγκη επιθετικότερων κινήσεων. Η επιδίωξη μιας δυναμικότερης παρουσίας στην πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων είναι αποτέλεσμα και της κινητοποίησης που προκαλεί η είσοδος της ΑΧΑ στην Ελλάδα, που ενεργοποιεί παρόμοια αντανακλαστικά και άλλων πολυεθνικών ομίλων.

Εχοντας ήδη αναπτύξει συνεργασία με τη Millennium Bank (πρώην Novabank) και τη Eurobank, η Interamerican αναζητά την ανάπτυξη παράλληλων συνεργασιών και με άλλους τραπεζικούς ομίλους, που θα έδιναν προστιθέμενη αξία στον όμιλο και στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Σε επίπεδο στρατηγικής και με ανοιχτό ακόμη το θέμα της έκβασης της αντιπαράθεσης για την απόκτηση του ελέγχου της πολωνικής PZU, ζητούμενο αποτελεί η στρατηγική που θα αναπτύξουν στις περιφερειακές αγορές οι δύο βασικοί μέτοχοι του ομίλου της Eureko και της Interamerican, δηλαδή η ασφαλιστική Achmea, που διαθέτει το 51%, και η Rabobank, η οποία προτίθεται μάλιστα να αυξήσει το ποσοστό της από το σημερινό 37%. Το ασφαλιστικό δίκτυο διανομής παραμένει προς το παρόν το βασικό κανάλι πώλησης και η διοίκηση ολοκλήρωσε πρόσφατα την αναδιοργάνωσή του προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παραγωγικότητάς του. Ο νέος κανονισμός πωλήσεων που τίθεται σε ισχύ από την 1/1/2007 προσφέρει καλύτερες αμοιβές και κίνητρα για τους πιο παραγωγικούς, αύξηση του αριθμού των «ενεργών» ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς και αναβάθμιση της υποστήριξης που παρέχεται στο δίκτυο, με έμφαση στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού πωλήσεων. Το 2006 έχουν ενταχθεί περίπου 500 νέοι συνεργάτες στο δίκτυο πωλήσεων, που διαθέτει συνολικά 1.200 ενεργούς ασφαλιστικούς συμβούλους. Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται αισιόδοξη για τα αποτελέσματα του 2006, που θα αποτυπωθούν με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα και θα επικυρώσουν την οριστική επάνοδο του ομίλου σε κερδοφόρο χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή