EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή Σκωτίας – Βελγίου δρoμολογείται το Blue Star 1

Στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σκωτίας – Βελγίου θα δρομολογηθεί το πλοίο Blue Star 1 της θυγατρικής εταιρείας Blue Star Ferries, σε αντικατάσταση του πλοίου Superfast X, το οποίο επωλήθη τον Αύγουστο 2006 και θα παραδοθεί στους αγοραστές του τον Φεβρουάριο 2007, γνωστοποίησε χθες η Attica Group, συμφερόντων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το πλοίο Blue Star 1 θα έχει μεταφορική ικανότητα 830 επιβατών, 120 Ι.Χ. αυτοκινήτων και 100 μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων και με υπηρεσιακή ταχύτητα 28 κόμβων θα διατηρήσει τα ωράρια του Superfast X. Η διοίκηση της Blue Star Ferries εκτιμά, βάσει στοιχείων για την απόδοση της γραμμής αυτής, ότι η μεταδρομολόγηση του Blue Star 1, από τη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι στη γραμμή Rosyth-Zeebrugge στη Βόρειο Θάλασσα θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Blue Star.

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Κύκλωμα διάθεσης εικονικών φορολογικών στοιχείων εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Επειτα από διεξοδικούς ελέγχους της Επιχειρησιακής Δ/νσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν επιτήδειοι, που εκμεταλλεύονταν άτομο εθισμένο σε ψυχότροπες ουσίες, στο όνομα του οποίου δημιούργησαν επιχείρηση με αντικειμενικό στόχο και σκοπό την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Από την επεξεργασία των μέχρι στιγμής κατασχεθέντων φορολογικών στοιχείων προέκυψε η έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας (με ΦΠΑ) άνω των 4.400.000 ευρώ προς 37 υπαρκτές επιχειρήσεις (λήπτριες). Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταλογισμού των αναλογούντων διοικητικών προστίμων και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων. Στο μεταξύ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Επαφές Δούκα με Κινέζους

Συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με Κινέζους αξιωματούχους είχε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, με στόχο την ενδυνάμωση των ήδη καλών σχέσεων Αθήνας – Πεκίνου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 αλλά και της διοργάνωσης μεγάλου διεθνούς συνεδρίου στο Πεκίνο, με θέμα τη συμβολή της Αρχαίας Ελληνικής και Κινεζικής Φιλοσοφίας στη Σύγχρονη Σκέψη.

Διεύρυνση Sprider στα Σκόπια

Στη λειτουργία ενός νέου σημείου πώλησης στα Σκόπια προχώρησε η αλυσίδα καταστημάτων SPRIDER STORES. Η είσοδος της αλυσίδας στην ΠΓΔΜ σηματοδοτείται από τα εγκαίνια ενός νέου καταστήματος, σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους εμπορικούς πυρήνες των Σκοπίων, το εμπορικό κέντρο «CK Most» στην οδό Goce Delcev 11 – 14. Το SPRIDER STORE άνοιξε την Τετάρτη τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό των Σκοπίων.

Εργο ο ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία

Σύμβαση για την κατασκευή του έργου βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, προϋπολογισμού 83,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ. Το έργο αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της πόλης του Βουκουρεστίου-φάση Ι, το οποίο θα εξυπηρετεί 2.000.000 κατοίκους και αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που θα εκτελεσθεί στη Ρουμανία και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή