EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση από το Ιατρικό για εξαγορά του Ντυνάν

Την πρότασή του για αγορά του Ντυνάν αναφέρει στις χρηματιστηριακές αρχές το Ιατρικό Κέντρο απαντώντας σε σχετική επιστολή του Χ. Α. Ωστόσο, διευκρινίζεται στην ίδια επιστολή, ότι η πρόταση διατελεί υπό την προϋπόθεση της νομιμότητας και της εξασφάλισης των συμφερόντων των μετόχων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «η Εταιρεία νομίμως ενεργούσα διά του εντεταλμένου πληρεξουσίου δικηγόρου της προέβη σε πρόταση αγοράς της νοσηλευτικής μονάδας με την επωνυμία Ερρίκος Ντυνάν. Ακριβώς, λόγω της αμφισβητουμένης νομιμότητας της πώλησης από το ομώνυμο ίδρυμα, με τις εις βάρος του ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αναθέσαμε σε εξειδικευμένο με το αντικείμενο δικηγορικό γραφείο την έρευνα και από καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητήσαμε σχετική γνωμοδότηση. Σε κάθε περίπτωση δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς προηγουμένως να σας έχουμε ενημερώσει σχετικά».

Παραμένει σε επιτήρηση η ΓΕΝΕΡ

Η εισηγμένη Γενέρ του Ομίλου Βρυώνη θα παραμείνει στην κατηγορία επιτήρησης, διότι όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2006, συντρέχει λόγος εφαρμογής του άρθρου 212, παρ. δ΄ λόγω ύπαρξης σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό αποφάσισε χθες η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα τα μέλη του δ. σ. του Χ. Α., στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της αγοράς Παραγώγων, αποφάσισαν την εισαγωγή έξι (6) νέων Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί των εξής μετοχών: Μότορ Οϊλ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Βιοχάλκο, Τράπεζα Κύπρου, Αγροτική Τράπεζα και ΕΛΠΕ, ενώ καθορίστηκε η 12η Ιανουαρίου 2006 ως ημερομηνία έναρξης των νέων ΣΜΕ.

Ο ΣΕΒΚ για το Ταμείο Αλληλεγγύης

Προτάσεις τροποποιήσεων στο σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), κατά τη συνάντηση που είχε με τον τον υπουργό Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη. Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒΚ ζήτησε την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για μια τριετία για ολόκληρο τον κλάδο, προκειμένου να ανακοπεί το κλείσιμο των εργοστασίων ή η μεταφορά τους σε άλλες χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος. Περαιτέρω, ζητήθηκε για τους εργαζομένους άνω του 50ού έτους της ηλικίας τους, η εργασία την οποία απώλεσαν να παρέχεται σε επιχείρηση που υπάγεται σε φθίνοντα κλάδο της οικονομίας και ιδιαιτέρως στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας ανεξαρτήτως του ποσοστού ανεργίας του νομού. Ακόμη ο ΣΕΒΚ ζήτησε να μην ισχύει κατά τη διάρκεια της ισχύος του παρόντος νόμου, η απαγόρευση απόλυσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν, όταν πρόκειται για μεμονωμένες απολύσεις και όχι ομαδικές, καθώς και η διοίκηση του Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης να είναι τριμερής, δηλαδή Εργοδοσία – Εργαζόμενος – Κράτος.

Χρηματοδότηση επενδύσεων

Τη χρηματοδότηση 366 επενδυτικών προτάσεων από τις 384 που υποβλήθηκαν για ένταξη (ποσοστό 95% αυτών επί του συνόλου των προτάσεων), συνολικού προϋπολογισμού 42,9 εκατ. ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης 23,6 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του ΕΠΑΝ «Επιχειρηματικά σχέδια για την αύξηση της εξωστρέφειας υφιστάμενων ΜΜΕ & ΠΜΕ κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης, Υπόδησης και Δέρματος (ΚΕΥΔ)». Από αυτές, 154 αφορούν την Περιφέρεια Αττικής και 212 την υπόλοιπη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η ανωτέρω δράση προκηρύσσεται για πρώτη φορά και αποβλέπει στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στην παραγωγική λειτουργία των εντασσομένων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων, των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης, Υπόδησης και Δέρματος.

Ομολογιακό η Ηλεκτρονική

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μελλοντικών επενδύσεων και τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η χθεσινή συνέλευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η απαρτία της οποίας ανήλθε στο 82%.

Το μέρισμα είναι αυξημένο από τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας κατά 7 λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή