Σήμερα ο «πέλεκυς» για κάποιες ασφαλιστικές

Σήμερα ο «πέλεκυς» για κάποιες ασφαλιστικές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοποιητικά αλλά και πρόστιμα στον ασφαλιστικό κλάδο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δίνοντας τέλος στην παράταση χρόνου που είχε δοθεί σε ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα αναγκαία κεφάλαια για την κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας.

Το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία στιγμή επικεντρώνεται σε συγκεκριμένο όμιλο που δραστηριοποιείται μέσω των δύο θυγατρικών του, τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον κλάδο γενικών ασφαλειών και ο οποίος εγκαλείται για την καταβολή 35 εκατ. ευρώ με τη μορφή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Μέχρι χθες, ο συγκεκριμένος όμιλος εφέρετο να μην είχε ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη υποχρέωση, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι μεταξύ αυτών που θα πάρουν σήμερα το πολυπόθητο πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Η τελική έκβαση του θέματος, από την οποία θα εξαρτηθεί και η τύχη 350.000 περίπου ασφαλιστηρίων συμβολαίων, θα κριθεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε επόμενο στάδιο και με την παραπομπή της υπόθεσης στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία και θα κληθεί να γνωμοδοτήσει με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των δύο εταιρειών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναμένεται μεταξύ των άλλων να ανακοινώσει και την επιβολή υψηλού προστίμου σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για την έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατά παράβαση των όρων που προβλέπει η ασφαλιστική νομοθεσία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου στο κρίσιμο θέμα των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί για τις επενδύσεις ασφαλιστικών εταιρειών σε ακίνητα στα Ισθμια. Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη παραπεμφθεί από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων έχουν κληθεί να συντάξουν σχετικό πόρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι επενδύσεις σε οικόπεδα στην περιοχή των Ισθμίων, εμφανίζοντας -σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία- εικονικά συμβόλαια και με αναγραφόμενα τιμήματα ανώτερα από τα πραγματικά, έχουν κάνει τέσσερις ασφαλιστικοί όμιλοι μέσω των θυγατρικών τους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν κεφαλαιακά ανοίγματα στα αποθεματικά τους, ενώ αντίστοιχη υπόθεση διερευνάται στην Εύβοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή