«Κανόνι» σε ΑΕΛΔΕ λόγω κόκκινων κωδικών

«Κανόνι» σε ΑΕΛΔΕ λόγω κόκκινων κωδικών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιγμα 300.000 ευρώ από κόκκινους κωδικούς τη διετία 1999-2000 εμφανίζει η Προοπτική Ρεθύμνης ΑΕΛΔΕ με έδρα το Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου το περασμένο Σάββατο δημιουργήθηκε ένταση στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, καθώς αρκετοί πελάτες της ΑΕΛΔΕ μίλησαν για «κανόνι» και κατηγορούν τον ιδιοκτήτη Βασίλη Παπαδάκη ότι εγκατέλειψε την Κρήτη, υπεξαιρώντας μεγάλο ποσό χρημάτων από τους κωδικούς τους.

Δηλώσεις

Με δηλώσεις του στην «Κ» ο κ. Βασίλης Παπαδάκης ασφαλιστής στο επάγγελμα και όχι χρηματιστής όπως μεταδόθηκε εσφαλμένα από ορισμένα ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι δεν ρευστοποίησε τους λογαριασμούς των πελατών του όπως τον κατηγορούν και δεν επιχείρησε με πλαστά έγγραφα να εισπράξει τα κεφάλαια, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και αναζητεί δουλειά για να συντηρήσει την οικογένειά του. Ο κ. Βασίλειος Παπαδάκης τονίζει ότι το άνοιγμα της ΑΕΛΔΕ ήταν ύψους περίπου 300.000 ευρώ και προήλθε από τους «κόκκινους κωδικούς» που πραγματοποιούσαν οι πελάτες του εν γνώσει του, όπως μας είπε τη θλιβερή εκείνη περίοδο. Ακόμη ο κ. Παπαδάκης προσθέτει ότι από το άνοιγμα των 300.000 ευρώ, οι 250.000 ευρώ είναι χρέη προς την εφορία, ενώ όπως υποστηρίζει οι τράπεζες του έχουν αποστείλει περί τα 15 εξώδικα, επειδή δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει στεγαστικά και προσωπικά δάνεια ύψους 400.000 ευρώ. Το άνοιγμα αυτό λέει ο κ. Παπαδάκης ήταν και η αιτία να μην πάρει την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να μετατραπεί σε ΑΕΕΔ. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της πτωχευμένης ΑΕΛΔΕ δηλώνει ότι συνεργαζόταν με την Axon χρηματιστηριακή. Από πλευράς της χρηματιστηριακής, πάντως, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους κωδικούς των πελατών.

Ξεκαθάρισμα

Η εικόνα στον κλάδο των ΑΕΛΔΕ έχει πλέον ξεκαθαρίσει σημαντικά καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει δώσει έγκριση σε 90 ΑΕΛΔΕ για να μετατραπούν σε ΑΕΕΔ από τις 190 που υπέβαλαν αίτηση, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθούν άλλες 16 και να απορριφθούν 6.

Ο σχετικός νόμος 3371 (άρθρα 41 και 42) προβλέπει ότι το μετοχικό κεφάλαιο των ΑΕΕΔ δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερο των 100.000 ευρώ, από 176.082 ευρώ που προβλεπόταν για τις ΑΕΛΔΕ από το νόμο 2396/1996.

Τα «μαύρα πρόβατα» της αγοράς όπως είχαν χαρακτηρισθεί οι ΑΕΛΔΕ το 1999 (σαφώς υπάρχει μερίδιο ευθύνης αλλά όχι για το σύνολο των σκανδάλων εκείνης της εποχής) εισέρχονται σε νέο τρόπο λειτουργίας και αξιοπιστίας, με τις υγιείς εταιρείες του κλάδου να επιβιώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή