1,3 εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Ασπίς Πρόνοια

1,3 εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Ασπίς Πρόνοια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω ελέγχους σε τρεις ασφαλιστικές εταιρείες και υψηλό πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ σε μία ακόμη αποφάσισε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο, ωστόσο έδωσε σε 64 ασφαλιστικές πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στις εταιρείες Εγνατία Ασφαλιστική, Le Monde και La Vie, πρόστιμο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην Ασπίς Πρόνοια, λόγω της διάθεσης του αποταμιευτικού προϊόντος «Mega Asset» κατά παράβαση των προδιαγραφών που ορίζει ο νόμος.

Στην περίπτωση της Εγνατίας και της Le Monde, οι οποίες ανήκουν και οι δύο στον ίδιο όμιλο, ο βασικός μέτοχος εγκαλείται για την καταβολή 15 εκατ. ευρώ.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στην περίπτωση της εταιρείας La Vie (του Ομίλου Αποστολόπουλου), προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο θα ολοκληρώσει άμεσα τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του κλάδου ζωής στην ασφαλιστική VDV LebeInternational, διαδικασία που θα αποδεσμεύσει την εταιρεία από την υποχρέωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.

Το υπουργείο Ανάπτυξης παραπέμπει, επίσης, στον εισαγγελέα την υπόθεση δύο πρακτόρων της εταιρείας «Γενική Ενωση», για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν παρανόμως και οι σχετικές άδειες που προσκόμισαν ήταν πλαστές.

Τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας όσο και ο υφυπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου επέμειναν μέσω των δηλώσεών τους στην προσήλωση της πολιτικής ηγεσίας στον στόχο της διασφάλισης της φερεγγυότητας της ασφαλιστικής αγοράς, διακηρύσσοντας την αυστηρότητα του ελέγχου σε ό,τι αφορά θέματα αξιοπιστίας και προστασίας των καταναλωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή