EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην EFG Eurobank Ergasias το κτίριο γραφείων Ηλιδα

Υπογράφηκε χθες μεταξύ της Lamda Olympia Village Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων θυγατρικής εταιρείας της Lamda Development SA, της EFG Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Ανώνυμη Εταιρεία και της Blue Land Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία (συμφερόντων Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου) προσύμφωνο για την πώληση και μεταβίβαση από την πρώτη στη δεύτερη, του κτιρίου γραφείων Ηλιδα Business Center, που βρίσκεται στο Μαρούσι. Το κτίριο γραφείων θα μισθωθεί από την εταιρεία Blue Land διά της μεθόδου της χρηματοδοτικής μίσθωσης. Η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με την αποπεράτωση των εργασιών κατασκευής του ως άνω κτιρίου, που αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2007. Το συμφωνηθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 41,4 εκατ. ευρώ. Το Ηλιδα Business Center είναι ένα πολυτελές κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας ανωδομής 13.000 τ. μ., δομημένο σε έξι ορόφους. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10.000 τ.μ. περίπου και βρίσκεται στο Μαρούσι, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη Λεωφόρο Κηφισίας. Το σημείο έχει εύκολη πρόσβαση στους κυριότερους οδικούς άξονες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Το κτίριο διαθέτει 113 υπόγειες και 213 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης.

Αύξηση ναυτιλιακού συναλλάγματος

Αύξηση παρουσίασε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στην Ελλάδα κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2005. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα μας, κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2006, ανήλθε σε 11.911,9 εκατ. ευρώ έναντι 11.522,0 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου δεκαμήνου 2005, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 389,9 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2006, το εισρεύσαν ναυτιλιακό συνάλλαγμα ανήλθε σε 1.232,4 εκατ. ευρώ έναντι 982,9 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου μηνός Οκτωβρίου 2005.

Απλό ομολογιακό η Ridenco

Την έκδοση και πλήρη κάλυψη απλού ομολογιακού δανείου τριετούς διάρκειας χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη Ridenco. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω ομολογιακό δάνειο καλύφθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση από την Τράπεζα Proton Bank. Το προϊόν της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη χρηματοδότηση επενδύσεων επέκτασης δικτύου καταστημάτων λιανικών πωλήσεων της εταιρείας.

Είσοδο της Santana στην Κύπρο

Τον Μάρτιο του 2007 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα «Ulla Popken» / «Big Man» στη Λευκωσία της Κύπρου, συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. Τα εν λόγω σήματα αναπτύσσονται από την εταιρεία Santana, η οποία λειτουργεί επίσης τα brands «REDGREEN», «Etam» και «Celio». Η είσοδός της στην κυπριακή αγορά αποτελούσε μέρος του στρατηγικού της σχεδιασμού στον οποία περιλαμβάνονται επίσης οι χώρες των Βαλκανίων.

Ελέγχει τη «Βαλσαμίδης»

Η Schindler Holdings Ltd. απέκτησε στις 19 Δεκεμβρίου πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Βαλσαμίδης, η οποία διαθέτει και συντηρεί στην αγορά τους ανελκυστήρες Β-Lift. Η εταιρεία Βαλσαμίδης έχει μακρά παρουσία στην ελληνική αγορά. Η Schindler Holdings Ltd. ιδρύθηκε το 1874 με έδρα τη Λουκέρνη της Ελβετίας και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με τη θυγατρική της Schindler Hellas S.Α.

Ομολογιακό και η Στερ Σίνεμα

Στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 17,9 εκατ. ευρώ προχώρησε η εταιρεία Στερ Σίνεμα Α.Ε. θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας Επιχειρήσεις Ηχου και Εικόνος Α.Ε. (Audio Visual Enterprises S.A.). Η διάρκεια του δανείου λήγει στις 31/05/2012. Το δάνειο θα καλυφθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει διοριστεί πληρεξούσιος καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας, καθώς και για την κάλυψη γενικότερων επιχειρηματικών αναγκών.

Συμμετέχει και η Σφακιανάκης

Η εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ πρόκειται να συμμετάσχει στον ανοικτό διαγωνισμό του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την προμήθεια 55 επιβατικών αυτοκινήτων, ο οποίος διενεργείται την 16η Ιανουαρίου 2007.

Εξαγόρασε εταιρεία η ΕΒΙΚ

Στην εξαγορά κατά 100% της εταιρείας με την επωνυμία Πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα Μ. ΕΠΕ προχώρησε η εταιρεία ΕΒΙΚ Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 400.000 ευρώ. Η εταιρεία Πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα Μ. ΕΠΕ, δραστηριοποιείται στη λιανική πώληση βιολογικών προϊόντων και διαθέτει αυτόνομο δίκτυο καταστημάτων πώλησης βιολογικών προϊόντων στον Νομό Αττικής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΒΙΚ προχώρησε στην εν λόγω εξαγορά, προκειμένου να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και καθετοποίηση της δραστηριότητάς της, αφού η εξαγοραζόμενη εταιρεία Πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα Μ. ΕΠΕ και η θυγατρική αυτής Γλυκειά Γεύση Α.Ε. διατηρούν με τη μέθοδο δικαιόχρησης (Franchise) δέκα καταστήματα «Βιολογικός Κύκλος».

ΗΔΑΤ: τζίρος 572 εκατ. ευρώ

Σε 572 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε χθες ο τζίρος στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ). Τα 255 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγορών και τα 317 εκατ. ευρώ εντολές πωλήσεων. Η μεγαλύτερη συναλλακτική κίνηση παρατηρήθηκε στο 10ετές ομόλογο αναφοράς (λήξεως 20-07-2016) με 365 εκατ. ευρώ, καθώς και στο 10ετές ομόλογο (λήξεως 20-07-2015) με 60 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,265% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,20% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 3,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή