Υπεραξίες υπόσχεται η Σοφοκλέους και το 2007

Υπεραξίες υπόσχεται η Σοφοκλέους και το 2007

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έναρξη ενός νέου ανοδικού κύκλου, το 2007, δείχνει να βρίσκεται η Σοφοκλέους, η οποία έχει τον ίδιο βηματισμό με τα υπόλοιπα 20 χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, που καταγράφουν αυτές τις ημέρες νέα υψηλά επίπεδα τιμών της τελευταίας πενταετίας. Χρηματιστηριακά στελέχη υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές, καθώς η δυναμική που έχει αποκτήσει το Χ.Α. από την εισροή ξένων κεφαλαίων εκτιμάται πως θα συνεχισθεί και το νέο οικονομικό έτος. Ωστόσο, τονίζεται ότι σε περίπτωση γεωπολιτικών φαινομένων ή αναταράξεων σε διάφορα commodities (πετρέλαιο, μέταλλα), οι αγορές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και δεν αποκλείονται ακραίες διακυμάνσεις, όπως αυτές που προηγήθηκαν το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2006.

Σημείο αναφοράς του θετικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια αποτελεί η Wall Street καθώς ο Dow Jones μετά 7 χρόνια κατέγραψε νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών, ξεπερνώντας τις 12.500 μονάδες.

Τα στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι για πρώτη φορά μετά το υπέρθερμο χρηματιστηριακά 1999, οι εισηγμένες αρχίζουν να επανατοποθετούν τα κέρδη τους σε παραγωγικές επενδύσεις, πραγματοποιούν αποσβέσεις, έχουν αποφύγει τις λογιστικές αλχημείες και ταυτόχρονα μέσω των διακανονισμών με τις τράπεζες προσπαθούν να ελέγξουν τα δανειακά τους βάρη. Τέσσερα χρηματιστηριακά στελέχη παρουσιάζουν σήμερα στην «Κ» τις ευκαιρίες, αλλά και τις παγίδες του 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή