Επενδύσεις, επεκτάσεις και ίσως συγχωνεύσεις στον κλάδο το 2007

Επενδύσεις, επεκτάσεις και ίσως συγχωνεύσεις στον κλάδο το 2007

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις στις εγχώριες μεταλλουργικές επιχειρήσεις θα περιλαμβάνουν το 2007 νέα επενδυτικά προγράμματα, επέκταση των εργασιών σε Ρωσία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κινήσεις συγχωνεύσεων δι’ απορροφήσεων σε ομίλους. Τις καλύτερες μετοχικές επιδόσεις καταγράφουν από τις αρχές του 2007 οι θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο. Ενα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα της ελληνικής βιομηχανίας ύψους 20 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει μέχρι το α΄εξάμηνο του 2008 η Σιδενόρ. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Sovel στον Αλμυρό Μαγνησίας και στην παραγωγική μονάδα της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη και θα ολοκληρωθούν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Πιο συγκεκριμένα, στη μονάδα της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετηθεί νέος κλίβανος αναθέρμανσης και θα αναβαθμιστούν οι γραμμές έλασης στο ελασματουργείο, με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας σε τελικά προϊόντα χάλυβα, κυρίως σιδήρου μπετόν, από 600 χιλ. σε 800 χιλ. τόνους.

Αντίστοιχη αναβάθμιση μελετάται και για το ελασματουργείο της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Ταυτόχρονα η Βιοχάλκο έχει εισέλθει στο real estate με την εκμίσθωση ακινήτων που διαθέτει, όπως το ακίνητο της Πλατείας Καραϊσκάκη στην Grecotel και στον όμιλο Φουρλή περίπου στα 30.000 τ.μ. στον Κηφισό για τη δημιουργία καταστήματος IKEA, ενώ θα απομείνουν ακόμη 30.000 τ.μ. επιπλέον που θα αξιοποιηθούν με τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι από τους βασικούς διεκδικητές στις ιδιωτικοποιήσεις ορυχείων, μεταλλείων και μεταλλουργικών επιχειρήσεων που προωθούν οι κυβερνήσεις της Σόφιας, του Βουκουρεστίου και των άλλων χωρών των Βαλκανίων. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στη Βουλγαρία έχουν δαπανηθεί για επενδύσεις συνολικά 1 δισ. δολάρια από ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ από τις μεταλλουργικές μόνο τα κεφάλαια έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατ. δολάρια. Για το 2007 οι συνολικές επενδύσεις των μεταλλουργικών επιχειρήσεων θα ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον κλάδο από τους ισχυρότερους της ελληνικής βιομηχανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή