Η μόδα παρελαύνει στο Ζάππειο

Η μόδα παρελαύνει στο Ζάππειο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή σχεδιαστών μόδας από τη Γαλλία, την Αρμενία, την Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα, διοργανώνεται στις 15-18 Μαρτίου 2007 η 5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, Diners «Athens Collections» InStyle, στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Στη συνέντευξη Τύπου που ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε τη σημασία καθιέρωσης της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας ως ένα λαμπρό θεσμό για την Αθήνα και την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Αν. Νεράντζης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της ελληνικής μόδας ως μοχλού οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Εξάλλου, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει υπό την αιγίδα του την Ελληνική Εβδομάδα Μόδας ενώ για πρώτη φορά έθεσε πριν από λίγους μήνες σε εφαρμογή πρόγραμμα για τη στήριξη 400 επιχειρηματικών σχεδίων από τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης, συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, όπως τόνισε ο κ. Νεράντζης, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει τη δυνατότητα ένταξης ανάλογων προγραμμάτων και δράσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007- 2013, τόσο για τη στήριξη των επιμέρους κλάδων όσο και τη θεσμοθετημένη στήριξη της Εβδομάδας Μόδας.

Σημαντικό στοιχείο για την ελληνική διοργάνωση πάντως είναι η ολοένα και εντονότερη συμμετοχή και της βιομηχανίας ένδυσης και υπόδησης στο τετραήμερο των επιδείξεων, με στόχο τη μέγιστη εξωστρέφεια των ελληνικών δημιουργιών. Ετσι, φέτος, πέρα από τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών μόδας που είναι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου, θα συμμετάσχουν και επιχειρήσεις ένδυσης (Lucifair, Giannetos, Miss Denim), ενώ εταιρείες υποδημάτων θα συνεργαστούν με τους Ελληνες σχεδιαστές δημιουργώντας υποδήματα για τις συλλογές τους. 40 δημοσιογράφοι και 20 αγοραστές από το εξωτερικό θα βρεθούν στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου το τετραήμερο αυτό, σε αναζήτηση συμφωνιών συνεργασίας με τους Ελληνες δημιουργούς. Εξάλλου, στους στόχους της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας συγκαταλέγονται η οργανωμένη προβολή των Ελλήνων σχεδιαστών, η καταξίωσή τους και στο εξωτερικό καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων και ο συντονισμός της ελληνικής με την παγκόσμια αγορά μόδας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΛΚΕΔΕ (Κέντρο Τεχνολογίας & Σχεδιασμού).

Οι Ελληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν στην 5η Εβδομάδα Μόδας είναι οι: Andria, Angelos Bratis, Aslanis, Celia Dragounis, Chara Lembessi, Christos Costarellos, Christos Maillis, Costas Faliakos, Daphne Valente, Deux Hommes, Dimitris Dassios, Erifilli, Elina Lembessi, Filep Motwary, Frida Karadima, Katerina Alexandraki, Kathy Heyndels, Konstantinos, Liana Camba, Loukia, Makis Tselios, Maria Mastori, MI-RO, Nikolas, Nikos-Takis, Parthenis, Simeoni, Smaragdi, Vassilios Kostetsos, Vassilis Zoulias, Vasso Consola, Veloudakis, Yiorgos Elefteriades, Pavlos Kyriakides, Yiannos Xenis και 2B.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή