Επενδυτικό σχέδιο 15 εκατ. ευρώ στο Athenaeum Intercontinental

Επενδυτικό σχέδιο 15 εκατ. ευρώ στο Athenaeum Intercontinental

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2009 θα ολοκληρωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται σταδιακά σε χώρους του Athenaeum InterContinental Αthens.

Οπως επισημαίνει στην «K» ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, το ξενοδοχείο θα διατηρήσει την επωνυμία του διεθνούς ξενοδοχειακού Ομίλου InterContinental καθώς το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί το συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας της Αθήνας για χρονικό διάστημα, περίπου, 20 έτη.

Εθνική Ασφαλιστική

Παράλληλα, το ξενοδοχείο θα ρίξει, ακόμη, μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσέλκυση συνεδρίων, αξιοποιώντας τους χώρους του ξενοδοχείου 3.500 τ.μ. αλλά και την πρόσφατη συμφωνία που έκλεισε με την Εθνική Ασφαλιστική, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του νέου συνεδριακού της κέντρου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην ξενοδοχειακή μονάδα, Λεωφόρος Συγγρού (103-105). Σημειώνεται ότι η συμφωνία αφορά την ανάληψη της διαχείρισης του κέντρου για διάστημα 3 ετών με όψιον ανανέωσης για άλλα 3 χρόνια. Η Εθνική Ασφαλιστική για την παραχώρηση θα λαμβάνει ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου του συνεδριακού κέντρου.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση των συνεδριακών χώρων του ξενοδοχείου, ενώ προχωρεί ανά όροφο ο εκσυγχρονισμός και των 543 δωματίων της μονάδας και επισιτιστικών τμημάτων της. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο Spa του ξενοδοχείου 550 τ.μ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για το ξενοδοχειακό προϊόν της Αθήνας από τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τάεκ βον ντο στο Φάληρο. Μάλιστα ως παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση της Βαρκελώνης, η οποία μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1992 ανέπτυξε σημαντικές συνεδριακές υποδομές τα επόμενα χρόνια, στηρίζοντας το ξενοδοχειακό της προϊόν έως σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περίπου 60.000 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ετησίως προέρχονται από τη διοργάνωση συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων.

Η Intercontinental έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες ως μία από τις μεγαλύτερες και διεθνώς επεκτεινόμενες ξενοδοχειακές αλυσίδες. Ο Ομιλος με τη διεθνή ονομασία Intercontinental Hotels Group έχει στην ιδιοκτησία του ή διαχειρίζεται περισσότερα από 3.700 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας που ξεπερνά τα 560.000 δωμάτια σε περίπου 100 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή