Ιασώ: Από Σεπτέμβριο η παιδιατρική – Αύξηση κερδών 107,4% το α΄ τρίμηνο

Ιασώ: Από Σεπτέμβριο η παιδιατρική – Αύξηση κερδών 107,4% το α΄ τρίμηνο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο αναμένεται να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική του Ιασώ, το οποίο θα διανείμει μέρισμα 0,30 ευρώ για τη χρήση του 2006.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος του Ιασώ καθηγητής κ. Ιωάν. Ζολώτας κάλεσε τους ιατρούς μετόχους να παραμείνουν ενωμένοι, προκειμένου να απομακρύνουν τους επίδοξους αγοραστές και να απολαύσουν οι ίδιοι τις κρυμμένες υπεραξίες του μαιευτηρίου. Μάλιστα, στη χθεσινή συνέλευση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος επισήμως κατέχει λίγο πάνω από το 5% του Ιασώ και έχει -ως γνωστόν- εκφράσει την πρόθεσή του να αποκτήσει τον έλεγχό του.

Στη Θεσσαλονίκη

Οσον αφορά τη δημιουργία μαιευτηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζολώτας ανέφερε ότι πλέον δεν θεωρείται κερδοφόρα επένδυση και το ιδιόκτητο οικόπεδο που κατέχει η εισηγμένη στη συμπρωτεύουσα έχει ήδη καταγράψει υπεραξίες, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ακόμη η αξιοποίησή του. Το Ιασώ Θεσσαλίας, ανέφερε, αναμένεται να ξεκινήσει στην αρχή του 2009.

Εν τω μετααξύ, το α΄ τρίμηνο, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 7,120 εκατ. ευρώ, έναντι 3,434 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 107,4 %.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 42,624 εκατ. ευρώ, έναντι 34,529 εκατ. ευρώ (αύξηση 23,4%), ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 11,942 εκατ. ευρώ έναντι 7,117 εκατ. ευρώ (+ 67,8 %).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή