EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλότερο επιτόκιο σε καταθέσεις ταμιευτηρίου προσφέρει η Εurobank

Ο λογαριασμός «Μεγάλο Ταμιευτήριο» της Eurobank προσφέρει το υψηλότερο επιτόκιο σε καταθέσεις ταμιευτηρίου αποδίδοντας 3% από το πρώτο ευρώ. Ο λογαριασμός επιτρέπει στον καταθέτη να έχει όποτε χρειαστεί διαθέσιμα τα χρήματά του, ενώ μοναδική προϋπόθεση για τη διατήρηση του υψηλού επιτοκίου είναι οι κάτοχοι του λογαριασμού να μη διενεργούν περισσότερες από τρεις αναλήψεις το μήνα. Το «Μεγάλο Ταμιευτήριο» έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια της Eurobank για την πληρέστερη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει εισαγάγει από τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα «Δωρεάν Συναλλαγών» στο βασικό λογαριασμό του ιδιώτη και του επαγγελματία, μέσω του οποίου πραγματοποιεί χωρίς κόστος τις καθημερινές τραπεζικές του συναλλαγές. Η υψηλή απόδοση που υπόσχεται το «Μεγάλο Ταμιευτήριο» εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει την έννοια του Ταμιευτηρίου και θα ενισχύσει την αποταμίευση των ελληνικών νοικοκυριών, που φθίνει εξαιτίας των αυξημένων αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και των χαμηλών επιτοκίων.

Στον έλεγχο της 3Ε πέρασε η ιταλική Εurmatik

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ιταλικής εταιρείας Eurmatik Srl από την Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως. Η Eurmatik έχει μακρά παράδοση στη βιομηχανία αυτόματων πωλητών διαθέτοντας πλήρη γκάμα προϊόντων συμπεριλαμβανομένων ζεστών και κρύων αναψυκτικών, νερού και snacks. Το συνολικό τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται στα 15,8 εκατομμύρια ευρώ (περιλαμβανομένης της ανάληψης του δανεισμού της εταιρείας, αλλά μη περιλαμβανομένων των εξόδων της εξαγοράς). Η εν λόγω εξαγορά δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίπτωση στην κερδοφορία του ομίλου της Coca-Cola Τρία Εψιλον λόγω του μικρού μεγέθους της.

ΤΕΒ: αύξηση εργασιών – μείωση κερδών

Ανοδικά κινήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκε κατά 37,5% σε 186,2 εκατ. ευρώ, από 135,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2007 σε 16,1 εκατ. ευρώ έναντι 24,7 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2006, σημειώνοντας μείωση κατά 34,8%. Ο κατασκευαστικός κλάδος του ομίλου συνεισέφερε τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τον κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε σε 159,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 35%. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη από την κατασκευαστική δραστηριότητα μειώθηκαν κατά 82%, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή των παραχωρήσεων στα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκε σε 6,4 εκατ. ευρώ, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Μέρισμα 0,20 ευρώ θα διανείμει η Κορρές

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Κορρές. Από τις 4 Ιουνίου, οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος. Ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους ορίσθηκε η 12η Ιουνίου 2007. Κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο τζίρος της Κορρές διαμορφώθηκε σε 8,57 εκατ. ευρώ από 7,17 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2006. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 5,35 εκατ. ευρώ έναντι 4,72 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, έφθασαν τα 1,38 εκατ. ευρώ έναντι 1,18 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2006.

Σημάδια βελτίωσης στην κλωστοϋφαντουργία

Σχετική αισιοδοξία, παρά τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας, επικράτησε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών. Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ, κ. Ελ. Κούρταλης, παρά την αρνητική πορεία βασικών δεικτών του κλάδου, η κλωστοϋφαντουργία εξακολούθησε και το 2006 να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τριών πρώτων εξαγωγικών κλάδων, παρά την άνοδο των εισαγωγών κατά 12% σε σχέση με το 2005. Εξάλλου, οι ελληνικές εξαγωγές άγγιξαν σε αξία τα 1,9 δισ. ευρώ το 2006, αποτελώντας το 30% των συνολικών εξαγωγών της βιομηχανίας, καταγράφοντας πτώση μόλις 2% συγκριτικά με το 2005, στοιχείο που αποτελεί μεγάλη επιτυχία στην παρούσα συγκυρία. Ωστόσο, το 2006 μειώθηκε η παραγωγή της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας κατά 12,9%, έναντι 18,3% το 2005 και 10,4% το 2004, ενώ πτωτική πορεία ακολούθησε και η απασχόληση στον κλάδο.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Notos Com

Βελτιωμένα μεγέθη παρουσιάζει η εταιρεία Notos Com κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 81,53 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 65,63 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,08 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2007, έναντι 3,62 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006. Συναφής είναι η εικόνα και σε εταιρικό επίπεδο. Οι πωλήσεις της μητρικής ανήλθαν σε 76,65 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 63,64 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά φόρων άγγιξαν τα 5,66 εκατ. ευρώ φέτος, από 4,27 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Εσοδα 16,9 εκατ. η Lannet στο α΄ τρίμηνο

Αύξηση εσόδων και οριακές ζημίες εμφάνισε η Lannet στο α΄ τρίμηνο του 2007. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 16,9 εκατ. ευρώ, από 11,5 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2006 (+47%), κέρδη ΠΦΤΑ ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, από ζημία 1,8 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2006 και οριακές ζημίες ύψους 0,17 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη πορεία είχαν και τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας Lannet A.E. Τέλος, η διοίκηση της Lannet ανέφερε ότι στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου έχουν συνυπολογισθεί 5,1 εκατ. ευρώ από συνολικές προβλέψεις 12,3 εκατ. ευρώ που είχαν συμπεριληφθεί στις οικονομικές καταστάσεις του 2006 για το κόστος αναδιοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή