ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και πάλι η παγκόσμια Henkel στην επικαιρότητα χάρη στην πρόσφατη δημοσίευση της έκθεσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2006. Πριν στεγνώσει το «μελάνι» που γράφαμε (10/2/07) για τη βράβευσή της στο Νταβός για την κοινωνική και οικολογική στρατηγική της, ήρθαν στη δημοσιότητα τα τρία επιτεύγματά της στην περίοδο 2002-2006 που είναι: η μείωση κατά 72% των εργατικών ατυχημάτων, η μείωση κατά 27% στην κατανάλωση ενέργειας και κατά 21% της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Και όλα αυτά με παράλληλη αύξηση κατά 66% του όγκου παραγωγής της. Στην πιστοποιημένη έκθεσή της δεν παραλείπεται να αναφερθεί και το αρνητικό στοιχείο, της κατά 14% αύξησης στην εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων. Γεγονός που οφείλεται, κυρίως, σε εξαγορές και για το οποίο εφαρμόζονται ήδη μέτρα αντιμετώπισής του.

Επίσης, τα πολλαπλά εταιρικά κοινωνικά προγράμματα που εφαρμόζει η Εταιρεία τα έχει συγκεντρώσει κάτω από τον τίτλο -και όχι μόνο- «The Henkel Smile» με προϋπολογισμό για το 2006 το συνολικό πόσον των έξι εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη, η επιτυχής πρωτοβουλία της για κοινωφελείς σκοπούς και για εθελοντική κοινωνική εργασία με το όνομα «Make an Impact on Tomorrow» (MIT), ανανεώνεται ετησίως από το 1998. Ως σήμερα, η Henkel έχει υποστηρίξει 4.574 προγράμματα ΜΙΤ σε 105 χώρες εκ των οποίων τα 1.125 έργα αφορούν παιδιά. Τα περισσότερα από τα προγράμματα αυτά υποστηρίζονται από την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων και των συνταξιούχων της.

Γιατί η εταιρεία αυτή έχει την ευφυΐα να ενεργοποιεί και το τεράστιο δυναμικό των συνταξιούχων -άρα και διαθέσιμων ατόμων- που με δεδομένη τη σημαντική επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής είναι συνήθως άτομα ώριμα μεν, αλλά ικανά και δραστήρια. Ετσι, στην πρόσφατη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης ΜΙΤ που πραγματοποιήθηκε στο Duesseldorf πήραν μέρος 60 υπάλληλοι και συνταξιούχοι που προσφέρουν εθελοντική εργασία, προκειμένου να μεταδώσουν την εμπειρία τους και στους άλλους συναδέλφους τους.

Η Henkel Hellas (www.henkel.gr) που, ως γνωστόν, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1968 έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει εθελοντικά Συστήματα Διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα του ISO και της μητρικής Εταιρείας Henkel. Τα δύο τελευταία χρόνια είναι πιστοποιημένη κατά το ISO 90001 2004 για την Περιβαλλοντικη Διαχείριση. Επίσης, ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Απορρυπαντικών και Σαπώνων (ΣΕΒΑΣ), συμμετέχει άμεσα στις πρωτοβουλίες και στα προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικής υπευθυνότητας του International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products (AISE) που σχεδιάζονται και αποφασίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, από το 2005 η Henkel Hellas εφαρμόζει το 4ο στάδιο του εθελοντικού προγράμματος (ΑΙSΕ IV) που αφορά τη μείωση ορισμένων ανενεργών συστατικών των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων σε σκόνη, τα οφέλη του οποίου είναι η μείωση των διακινουμένων ποσοτήτων απορρυπαντικών σε όλο το μήκος της Εφοδιαστικης Αλυσίδας, η χρήση μειωμένων ποσοτήτων απορρυπαντικών και η μείωση των χημικών ουσιών ή παρασκευασμάτων που καταλήγουν στο έδαφος και στα επιφανειακά ύδατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή