Αύξηση κερδών και τζίρου για τη «Χαλυβουργική»

Αύξηση κερδών και τζίρου για τη «Χαλυβουργική»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυξημένη ζήτηση χάλυβα λόγω της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα μας ωφέλησε σημαντικά την κερδοφορία της «Χαλυβουργικής», συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που εμφάνισε ικανοποιητική αύξηση κερδών και τζίρου σε σύγκριση με το 2005.

Σύμφωνα με την ετήσια λογιστική κατάσταση της εταιρείας, τα καθαρά προ φόρων κέρδη το 2006 διαμορφώθηκαν στα 8,11 εκατ. ευρώ έναντι 1,76 εκατ. ευρώ το 2005. Παράλληλα ο κύκλος εργασιών της «Χαλυβουργικής» την παρελθούσα οικονομική χρήση ανήλθε στο ύψος των 217,202 εκατ. ευρώ έναντι 154,4 εκατ. ευρώ τη χρήση του 2005. Οπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση της επιχείρισης, μέσα στο 2006 πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και πιστοποιήθηκε με πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στις 2/1/2007.

Στην Ελλάδα, έπειτα από τη μικρή σχετικά κάμψη της κατανάλωσης το 2005, μετά την αποπεράτωση των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακολούθησε σημαντική αύξηση της ζήτησης χάλυβα κατά το 2006, αποτέλεσμα της αυξημένης κατασκευαστικής δραστηριότητας στον τομέα της ιδιωτικής κατοικίας. Ηδη, τους πρώτους μήνες του 2007 η ζήτηση συνεχίζει να είναι ισχυρή, ενώ αναμένεται ότι η έναρξη σημαντικών δημόσιων έργων θα συντελέσει στην ενίσχυση της ισχυρής αυτής ζήτησης. Στη διεθνή αγορά, η προοπτική είναι ότι η ζήτηση χαλύβων οπλισμού σκυροδέματος θα είναι ακόμη ισχυρότερη από αυτή του 2006. Σημειώνεται ότι μεταξύ του 2005 και 2006, η παγκόσμια κατανάλωση χαλύβων οπλισμού σκυροδέματος αυξήθηκε κατά 13%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Χαλυβουργική» του Ομίλου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία, υλοποιώντας επενδύσεις ύψους 220 εκατ. ευρώ χωρίς επιδοτήσεις.

Ταυτόχρονα, μέσα στο 2006 ξεκίνησε τη λειτουργία του και η δεύτερη γραμμή ελασματουργείου, που επιτρέπει στη Χαλυβουργική να παράγει πάνω από 1 εκατ. τόνους επιμήκων προϊόντων (μπετόβεργες), με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα να ξεπερνά το 50%. Με τον τριπλασιασμό των πωλήσεων της Χαλυβουργικής τα τελευταία τρία χρόνια, το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών χάλυβα στην Ελλάδα έγινε θετικό.

Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 150 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2004 και περιελάμβανε ένα νέο σύγχρονο χαλυβουργείο και την εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου ελασματουργείου για επιμήκη προϊόντα στον κόσμο. Η δεύτερη φάση των επενδύσεων της «Χαλυβουργικής», συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, αφορά την εγκατάσταση του δευτέρου ελασματουργείου για επιμήκη προϊόντα της εταιρείας, καθώς και δύο νέες μονάδες παραγωγής πλέγματος δυναμικότητος 150.000 τόνων ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή