Δημιουργία 16 γηπέδων γκoλφ για τουρισμό όλο το χρόνο

Δημιουργία 16 γηπέδων γκoλφ για τουρισμό όλο το χρόνο

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δρομολόγηση 16 επενδυτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη γκολφ στη χώρα μας ανακοίνωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης των νικητών στο 2ο διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am που πραγματοποιήθηκε στο γκολφ Χερσονήσου Κρήτης. Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη σύγχρονων γηπέδων γκολφ με όλες εκείνες τις διαδικασίες που διασφαλίζουν απόλυτα την προστασία του περιβάλλοντος. Τα 16 γηπέδα διεθνών προδιαγραφών αναμένεται να κατασκευασθούν 7 στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας – NAVARINO RESORTS, 5 στην επένδυση της MINOAN GROUP – Cavo Sidero, 1 στο Πόρτο Καράς, 1 στο Kilada Hills και 2 στο Atalanti Ηills.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται διεθνής αγώνας με την επίσημη υποστήριξη των Professional Golfers Associations-PGAs of Europe, του κορυφαίου, επίσημου επαγγελματικού φορέα του αθλήματος, αλλά και του PGA της Ελλάδος.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης πρόεδρος της Aegean Airlines και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς τουρνουά επικαλούμενος έρευνα τής διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας συμβούλων KPMG παρέθεσε στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη που γνωρίζει το άθλημα του γκολφ σε άλλες χώρες. Τα στοιχεία αυτά έχουν ως εξής:

– Υπάρχει και λειτουργεί σημαντικός αριθμός γηπέδων γκολφ σε όλες τις τουριστικές αγορές που ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Ειδικότερα, μόνο στις σκανδιναβικές χώρες λειτουργούν, περίπου, 926 γήπεδα γκολφ όπου αθλούνται 930.000 γκόλφερς.

– Στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία λειτουργούν 3.129 γήπεδα γκολφ και αθλούνται 1.550.000 γκολφερς.

– Στις μεσογειακές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) που θεωρούνται εν δυνάμει ανταγωνιστικοί τουριστικοί προορισμοί σε σχέση με τη χώρα μας, λειτουργούν 1.182 γήπεδα και αθλούνται μόνιμα 586.516 γκολφερς.

– Στην Κεντρική Ευρώπη (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία) λειτουργούν 1.109 γήπεδα γκολφ και αθλούνται 952.134 γκολφερ.

– Στην Ανατολική Ευρώπη (Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λεττονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία – 9 γήπεδα) λειτουργούν 134 γήπεδα και αθλούνται 40.497 γκολφερ.

– Στη Μέση Ανατολή (Μπαχρέιν, Ισραήλ, Κουβέιτ, Λίβανος, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα) λειτουργούν 25 γήπεδα γκολφ, και αθλούνται πάνω από 11,700 γκολφερ.

– Στη Νότια Αφρική λειτουργούν 456 γήπεδα γκολφ και αθλούνται πάνω από 145.000 γκολφερ.

Οι τουριστικές αγορές της Ευρώπης καλύπτουν το 80% περίπου των αφίξεων που δέχεται η χώρα μας και δείχνουν πάρα πολύ «ευαισθητοποιημένες» στο άθλημα του γκολφ. Με τη λειτουργία γηπέδων γκολφ αναμένεται λειτουργήσει ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και επιχειρήσεων τουρισμού 12 μήνες τον χρόνο.

Σημαντική ανάπτυξη παρατηρείται και σε γειτονικές χώρες, όπως η Κύπρος που έχει τρία γήπεδα και σχεδιάζεται η κατασκευή άλλων 11, ενώ η Τουρκία που έχει 9 (6 βρίσκονται στην Αττάλεια) σχεδιάζει άμεσα την κατασκευή άλλων 11 γηπέδων. Συνολικά στην Τουρκία αναμένεται να κατασκευασθούν 100 γήπεδα γκολφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Navarino Resorts κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Ρro-Αm.Επίσης, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή στη Μεσόγειο (συμπεριλαμβανομένων και των αφρικανικών χωρών) λειτουργούν 500 γήπεδα γκολφ σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή τουριστικές κατοικίες ενώ στο άμεσο μέλλον ο αριθμός αυτός θα φθάσει στις 8.000.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρητικών Γκολφ κ. Ανδρέας Μεταξάς θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και λειτουργίας γηπέδων γκολφ στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι όχι μόνο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δημιουργούνται και προϋποθέσεις αναβάθμισης της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής που λειτουργεί ένα γκολφ με τα σημερινά σύγχρονα κριτήρια κατασκευής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή