O ΔΗΚΤΗΣ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες φήμες για συμμαχίες στο γάλα

Το ότι η γαλλική Danone, η οποία εδώ και δύο χρόνια διατηρεί θυγατρική εταιρεία στην εγχώρια αγορά, ενδιαφέρεται για περαιτέρω ανάπτυξη, είναι γνωστό. Ουκ ολίγες φορές, δε, έχουν ακουστεί τα περί στρατηγικής της συνεργασίας με διάφορες γαλακτοβιομηχανίες όπως π.χ. με τη ΦΑΓΕ. Τώρα οι συζητήσεις στην αγορά φέρουν κοντά τη Danone με τη γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος. Πλην όμως η διοίκηση της Ολυμπος αναφέρει πως η μόνη συζήτηση που είχε με τη Danone αφορούσε το ενδεχόμενο συνεργασίας διανομής προϊόντων. Δηλαδή να διανέμει η Ολυμπος μέσω του δικτύου της στην περιοχή της Θεσσαλίας, προϊόντα της Danone. Προοπτική, που όπως συμπληρώνεται, δεν ενδιαφέρει την Ολυμπος.

Χαμηλές επιδόσεις…

Ενα βήμα πριν από το λουκέτο βρίσκεται η γνωστή Hitech SNT. Πρόκειται για την εταιρεία που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω του ομολογιακού δανείου ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που έλαβε από την Acropolis ΑΧΕΠΕΥ. Στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία εμφανίζει ένα πενιχρό τζίρο (350 χιλ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση) και ζημιές (713 χιλ. ευρώ). Παράλληλα η εταιρεία εμφανίζει ίδια κεφάλαια ύψους 2 εκατ. ευρώ, αλλά αν ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών, η πραγματική καθαρή θέση της εταιρείας είναι αρνητική στα -2 εκατ. ευρώ. Επίσης οι ορκωτοί λογιστές αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει τρεις ανέλεγκτες χρήσεις, από τις οποίες μπορούν να προκύψουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Τέλος, όπως αναφέρει η διοίκηση της Hitech SNT υπάρχουν σε εκκρεμότητα 22 εντολές διαταγών πληρωμής συνολικού ύψους 2,03 εκατ. ευρώ, για τις οποίες όμως η ίδια έχει υποβάλει αιτήσεις ανακοπής. Σημειώνεται ότι η εταιρεία στις ενδιάμεσες καταστάσεις α΄ τριμήνου 2007 έχει συμπεριλάβει και την εισροή των 4,2 εκατ. ευρώ του ομολογιακού της δανείου.

Εξετάζονται τα πάντα

Για το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου ρωτήθηκε χθες η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης-ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Η διοίκηση του Τ.Τ. δεν το απέκλεισε, σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει να εξεταστούν πολλά σημεία καθώς η έλευση της Βασιλείας ΙΙ αλλάζει πολλά σε ό,τι αφορά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η ταχεία ανάπτυξη των χορηγήσεων απαιτεί υψηλή ρευστότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Τ.Τ. προχώρησε σε αρνητική αναθεώρηση του στόχου για το ύψος των προμηθειών στα 2,5 εκατ. ευρώ από 8-10 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος, αποτέλεσμα του ολοένα και εντεινόμενου ανταγωνισμού στον κλάδο. Σε ό,τι αφορά το placement, η διοίκηση του Τ.Τ. σημείωσε ότι το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά το Δημόσιο.

Ημερίδα της ΕΕΕ

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνεται από την Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου με θέμα: «Μπορούν οι ελληνικές πολυεθνικές να παραμείνουν ελληνικές;». Η σύνθεση του «πάνελ» που θα συζητήσει το θέμα εγγυάται μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή