Οι νέες συμβάσεις leasing αυξήθηκαν κατά 25% το 2006

Οι νέες συμβάσεις leasing αυξήθηκαν κατά 25% το 2006

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των νέων συμβάσεων κατά 25% πραγματοποίησε το 2006 η εγχώρια αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ενωσης Εταιρειών Leasing. Παράλληλα, η ένωση επιδιώκει την αναβάθμιση του ρόλου της με στόχο να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου αλλά και των επιχειρήσεων. Το σύνολο των τοποθετημένων κεφαλαίων του κλάδου ανήλθε στα 6,9 δισ. ευρώ, μεταξύ του 2005 και 2006 η πιστωτική επέκταση διαμορφώθηκε στο 1,2 δισ. ευρώ.

Τα ακίνητα αποτέλεσαν και πέρυσι την ατμομηχανή ανόδου του κλάδου, καθώς απορρόφησαν το 57,65% των συμβάσεων. Ακολουθούν τα μηχανήματα που αποτελούν το 17,45% των νέων εργασιών, τα επαγγελματικά οχήματα που αντιστοιχούν στο 9,06% των πραγματοποιηθέντων συμβάσεων, τα επιβατηγά αυτοκίνητα το 9,01%, ο εξοπλισμός γραφείου το 3,4% και ο λοιπός εξοπλισμός το 3,42%.

Οι εταιρείες που στεγάζονται στην Αττική πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος των νέων συμβάσεων, δηλαδή το 65%, ενώ το υπόλοιπο 35% σε όλην την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η νέα διοίκηση της ένωσης -πρόεδρος της οποίας εκλέχθηκε ο κ. Ιωάννης Κλοκίδης-, εκτιμώντας τη συνεχιζόμενη άνοδο του leasing στον τομέα της χρηματοδότησης επιχειρήσεων, αποφάσισε την αναβάθμιση του ρόλου της στα πρότυπα της αντίστοιχης ένωσης της Ευρώπης, της Leaseeurope.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει στη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικών και Φορολογικών Εργασιών, τη δημιουργία εκπαιδευτικής ομάδας και ομάδας που θα αναλάβει τη μελέτη της λειτουργικής μίσθωσης – θεσμός που αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Επίσης, αποφάσισε τη δημιουργία «σχολείου leasing» για τα μέλη της ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιεί σε ετήσια βάση δύο εκπαιδευτικούς κύκλους, καθώς και την καθιέρωση των ετήσιων συνεδρίων leasing, με το πρώτο να πραγματοποιείται το προσεχές φθινόπωρο. Επίσης, προχωράει στην έκδοση διμηνιαίας εφημερίδας με θέματα που αφορούν τον κλάδο, τους πελάτες, αλλά και τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματικούς και μη φορείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή