Τη «νοικοκυρεμένη» αλυσίδα Παπαγεωργίου αποκτά η Σκλαβενίτης

Τη «νοικοκυρεμένη» αλυσίδα Παπαγεωργίου αποκτά η Σκλαβενίτης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη εξαγορά στην ιστορία της πραγματοποιεί η Ι.&Σ. Σκλαβενίτης, η διοίκηση της οποίας ακολουθεί πλέον επιθετικότερη πολιτική ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σκλαβενίτης εξαγοράζει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, η οποία έχει αναπτυχθεί στα νότιες περιοχές της Αττικής και θεωρείται μια από τις πιο «νοικοκυρεμένες» μεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων.

Η Παπαγεωργίου διατηρεί δίκτυο 19 σούπερ μάρκετ συνολικά, εκ των οποίων τα 18 βρίσκονται στα νότια προάστια (N. Φάληρο, Ελληνικό κ.τ.λ.) και ένα μόνο στο Περιστέρι. Τα καταστήματά της, τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα, είναι σχετικά μικρής επιφάνειας της τάξης των 400-500 τ.μ. περίπου. O τζίρος της Παπαγεωργίου, η οποία είναι μέλος του προμηθευτικού ομίλου Κυψέλη, ανήλθε το 2006 στα 47 εκατ. ευρώ έναντι 44 εκατ. ευρώ το 2005.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ι.&Σ. Σκλαβενίτης πρόκειται ορισμένα από τα καταστήματα της Παπαγεωργίου να τα μετατρέψει σε Fresh Market και ορισμένα άλλα σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης». Με την εξαγορά αυτή η Σκλαβενίτης επιτυγχάνει την ταχύτερη διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων της, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται πλέον σε 60 σημεία πώλησης.

Επιπλέον, η εξαγορά αυτή, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη πρώτη της νέας αλυσίδας που δημιούργησε, τη Fresh Market. Τα Fresh Market έχουν το χαρακτήρα των καταστημάτων της γειτονιάς, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των καταναλωτών με ιδιαίτερη έμφαση όμως στα φρέσκα προϊόντα (π.χ. οπωρολαχανικά, κρέας). Σήμερα λειτουργούν τρία Fresh Market και οι περιοχές που σε πρώτη φάση αναπτύσσονται είναι Λαμπρινή, Ανθούπολη, Σεπόλια και Χατζηκυριάκειο.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, η οποία εξακολουθεί κι αναπτύσσεται μόνον εντός Αττικής, αριθμεί σήμερα 38 καταστήματα. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της Σκλαβενίτης, στη χρήση του 2006 είχε κύκλο εργασιών ύψους 837,115 εκατ. ευρώ έναντι 806,618 εκατ. ευρώ το 2005 με την κερδοφορία της να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 20,78 εκατ. ευρώ από 12,235 εκατ. ευρώ που ήταν στην οικονομική χρήση του 2005. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας φέτος για την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων προβλέπει τη διάθεση κεφαλαίων ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή