EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eurobank: τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση της έκδοσης ομολογιακού δανείου από τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, που πραγματοποίησε η EFG Eurobank. Το συνολικό ποσό της τιτλοποίησης ανέρχεται σε 1,555 δισ. ευρώ και πρόκειται για την τέταρτη έκδοση ομολογιακού δανείου της τράπεζας. Πιστοληπτική διαβάθμιση στις ομολογίες παρείχαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη μέρους του διευρυνόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της τράπεζας. Σύμβουλοι για την τιτλοποίηση ήταν η ABN AMRO, η Barclays Capital, η Morgan Stanley και η EFG Telesis Finance και συνανάδοχος η DZ Bank AG. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκδοσης πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Δουβλίνο.

Ιntrasoft: σύμβαση στην Ισπανία

Σύμβαση-πλαίσιο για τη συντήρηση του λογισμικού των κεντρικών επιχειρησιακών συστημάτων του Γραφείου Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (OHIM), υπέγραψε η Intrasoft International. H σύμβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Intracom, είναι 7ετής και έχει προϋπολογισμό 21 εκατ. ευρώ. Κατακυρώθηκε δε στην Ιntrasoft International, θυγατρική του ομίλου Intracom Holdings έπειτα από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν άλλες 10 διεθνείς κοινοπραξίες. Ο OHIM έχει έδρα το Αλικάντε της Ισπανίας και λειτουργεί ως κεντρική υπηρεσία για την εγγραφή εμπορικών σημάτων και προτύπων, προκειμένου αυτά να προστατεύονται στις 27 χώρες της Ε.Ε. Η σύμβαση που υπέγραψε με την Intrasoft αφορά στην υποστήριξη του απρόσκοπτου χειρισμού του μεγάλου αριθμού αιτήσεων του OHIM. Στο έργο αναμένεται να απασχοληθούν 35 μηχανικοί λογισμικού τον χρόνο και σύμφωνα με την Intracom πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και κρίσιμο έργο.

Διάκριση της Ελληνικής Τράπεζας

Διακρίσεις για την ποιότητα των μονάδων της πέτυχε η Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM). Υστερα από αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον περασμένο μήνα, δύο ακόμη μονάδες της τράπεζας -τα Δίκτυα Καταστημάτων των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου στην Κύπρο- πέτυχαν το πρώτο επίπεδο διάκρισης Επιχειρηματικής Αριστείας και απέσπασαν την τιμητική διάκριση «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία». Η βράβευση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών του Δικτύου Καταστημάτων Επαρχίας Λάρνακας (2006) και του Τμήματος Οργάνωσης & Μεθόδων και της Υπηρεσίας Καρτών (2005) και πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα τόσο στην οργάνωση και δομή των μονάδων όσο και στην προσπάθεια για βελτίωση της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Αλλαγή χρήσης κεφαλαίων

Αλλάζει τη χρήση κεφαλαίων που απέκτησε από τη δημόσια εγγραφή η Newsphone. Συγκεκριμένα, περίπου 4 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης. Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει ασύμφορη την αγορά ακινήτου, ενώ «η σημαντική μεταβλητότητα των επιχειρησιακών αναγκών υπαγορεύει τη χρήση ενός ευέλικτου συστήματος που απαρτίζεται από μισθωμένους χώρους». Από την άλλη πλευρά, «οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης κατά τα τελευταία έτη διαμορφώθηκαν υψηλές, αφενός λόγω της ανάπτυξης των εργασιών του ομίλου και αφετέρου λόγω της καθυστέρησης είσπραξης απαιτήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο για έργα που έχει εκτελέσει ο όμιλος για λογαριασμό του». Η εταιρεία αναφέρει τη δέσμευση 2,55 εκατ. ευρώ σε εγγυητικές επιστολές συμμετοχής σε δημόσια έργα.

Μετακινήσεις διευθυντών

Τα καθήκοντα του εμπορικού διευθυντή της Fnac Ελλάδας αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου ο κ. Eric Blosch αντικαθιστώντας τον κ. Stphane Mangin, ο οποίος είχε διατελέσει στην ίδια θέση από την αρχή της λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα. Ο κ. Blosch, ο οποίος εργάζεται στην Fnac 12 χρόνια, μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή στη θυγατρική του ομίλου στη Βραζιλίας. Ο κ. Mangin μετακινείται στη Fnac Βελγίου όπου ανέλαβε καθήκοντα εμπορικού διευθυντή και διευθυντή Logistics. Σημειώνεται ότι η Fnac, που ανήκει στον όμιλο PPR, ιδρύθηκε το 1954 στη Γαλλία και διαθέτει 120 πολυκαταστήματα σε 9 χώρες, ενώ απασχολεί περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους. Ο ενοποιημένος τζίρος της πέρυσι ανήλθε σε 17,9 δισ. ευρώ.

Ο ρόλος των πολυεθνικών

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης «Ο ρόλος των Ελληνικών Πολυεθνικών Επιχειρήσεων στην οικονομία και προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξής τους» διοργανώνει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Στη μελέτη του ΙΟΒΕ καταγράφονται τα κυριότερα χαρακτηριστικά των ελληνικών Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, καθώς και η αποτίμηση των δραστηριοτήτων τους στην εγχώρια οικονομία. Παράλληλα θα παρουσιαστούν προτάσεις πολιτικής για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

ΙCΑΡ: νέος διευθύνων σύμβουλος

Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβούλων επιχειρήσεων ICAP Α.Ε., από τις 2 Ιουλίου 2007. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Private Equity Fund της Global Finance τον Ιανουάριο του 2007, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μία νέα αρχή για την ICAP. H Global Finance, εμπιστευόμενη την ηγεσία της ICAP σ’ ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος, που έχει μία ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία στη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και κερδοφόρου ανάπτυξης συμβουλευτικών μονάδων, υπογραμμίζει τη βούλησή της να αναπτυχθεί περαιτέρω με έντονους ρυθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο στις υπάρχουσες δραστηριότητες όσο και σε νέες υπηρεσίες για επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή