Ανταλλαγή εξωδικών από ΑΕΓΕΚ και Προοδευτική

Ανταλλαγή εξωδικών από ΑΕΓΕΚ και Προοδευτική

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται όπως όλα δείχνουν η κόντρα που προέκυψε ανάμεσα στην ΑΕΓΕΚ και την Προοδευτική, με αντικείμενο τη μη καταβολή, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η τελευταία, ποσού 2,15 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη εισπραχθεί από το Δημόσιο. Το ποσό αφορά τις εργασίες Μαΐου που εκτέλεσε η Προοδευτική ως υπεργολάβος στο έργο της παράκαμψης των Καμένων Βούρλων στον Μαλιακό, όπου ανάδοχος είναι η ΑΕΓΕΚ. Σύμφωνα όμως με επιστολή που έστειλε η ΑΕΓΕΚ προς το Χ.Α. ως απάντηση στο εξώδικο, αλλά και την καταγγελία αδυναμίας πληρωμής που υπέβαλε επίσης στο Χ.Α. η Προοδευτική, το ποσό που αναγνωρίζει η ΑΕΓΕΚ ανέρχεται σε 1,94 εκατ. ευρώ, μετά τις σχετικές κρατήσεις.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η μη είσπραξη του ποσού οφείλεται στην «ύπαρξη δικών σας υποχρεώσεων και όχι σε δική μας άρνηση, δυστροπία, ή αδυναμία» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το ζήτημα προέκυψε από την εμπλοκή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία δρώντας ως εις εκ των βασικών πιστωτών (μαζί με την Alpha Bank) της ΑΕΓΕΚ, επέλεξε να μπλοκάρει την πληρωμή προς την Προοδευτική, λόγω εκκρεμών υποχρεώσεων της τελευταίας προς την τράπεζα. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Κων. Κούτλας, πρόεδρος της Προοδευτικής, η τράπεζα πρότεινε στην εταιρεία την αφαίρεση του ποσού των 800.000 ευρώ που της οφείλεται, ώστε ν’ απελευθερώσει και το υπόλοιπο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να μην έχει μέχρι σήμερα γίνει η αποδέσμευση των χρημάτων.

Η Προοδευτική προτιμά να εισπράξει το ποσό και να το διαχειριστεί η ίδια, καλύπτοντας διάφορες υποχρεώσεις της, έχοντας προτείνει και σχετικό διακανονισμό στην τράπεζα. Αν δεν προκύψει κάποια εξέλιξη, τη Δευτέρα η Προοδευτική θα καταθέσει διαταγή πληρωμής στα δικαστήρια, προκειμένου να εισπράξει το ποσό, ενώ η διοίκηση προτίθεται να καταθέσει και αγωγή προς την Τράπεζα Πειραιώς. Αγωγή όμως εναντίον της Προοδευτικής ετοιμάζει και η ΑΕΓΕΚ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και θεωρεί ότι εθίγησαν τα συμφέροντά της από την εξέλιξη που είχε το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή