Εισροές 55,7 εκατ. δολ. στην TOUSA από πωλήσεις

Εισροές 55,7 εκατ. δολ. στην TOUSA από πωλήσεις

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πώληση των συμφερόντων που διέθετε η θυγατρική του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, η Technical Olympic USA (TOUSA) στο Ντάλας. Από τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στη συγκεκριμένη πόλη του Τέξας, η εταιρεία αναμένεται να εγγράψει κέρδη ύψους 55,7 εκατ. δολαρίων, τα οποία αναμένεται να διοχετευθούν για τη μείωση των υποχρεώσεων, τη βελτίωση της ρευστότητας και βέβαια την ενίσχυση του ισολογισμού της TOUSA. Αγοραστής είναι η Wall Homes, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά κατοικίας της πολιτείας του Τέξας και σε πόλεις, όπως το Ντάλας, το Χιούστον, το Οστιν και το Σαν Αντόνιο.

Πλην της πώλησης της θυγατρικής του Ντάλας, η TOUSA κατόρθωσε πρόσφατα να εξασφαλίσει δύο νέες επεκτάσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας, έπειτα από σχετική συμφωνία με τη Citigroup Global Markets. Ειδικότερα, η εταιρεία θα λάβει 500 εκατ. δολάρια για την κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησής της. Με τον τρόπο αυτό, η διοίκηση της TOUSA επιχειρεί να ανταπεξέλθει στην ύφεση που έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ και επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η TOUSA εμφάνισε ζημίες 66 εκατ. δολαρίων, αν και οι πωλήσεις ανήλθαν σε 600 εκατ. δολάρια, μειωμένες κατά 5% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή